Cookie

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Μαζεύει… τον «τραχανά ??

Που άπλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος !!
Όταν την προηγούμενη Δευτέρα, 
 καλούσε τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βελτιώσουν την πορεία των πραγμάτων, κάτι που επιχείρησαν να κάνουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Πάρης Κουκουλόπουλος και Βασίλης κεγκέρογλου, που έδειξαν να ασφυκτιούν κάτω από τον ασφυκτικό «κορσέ» που έχουν κατασκευάσει ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος είχε πει τότε ότι δεν πρέπει να αρνούμαστε τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, αλλά παράλληλα οφείλουμε να διορθώνουμε την πορεία των πραγμάτων εκεί που δεν αποδίδουν.
Και αναφερόμενος στον ρόλο των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τους είπε ότι στην κυβέρνηση δεν πρέπει να λειτουργούν μόνο ως υπουργοί, αλλά και ως εκπρόσωποι της παράταξης.

Όλα αυτά τα πήρε πίσω, σήμερα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, καλώντας τα κυβερνητικά στελέχη του Κινήματος να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Την Πέμπτη είχε αναθέσει στον Γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα και την Παρασκευή στον Χρήστο Πρωτόπαππα να προετοιμάσουν το έδαφος για την υποχώρηση με δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, σχετικά με τη συζήτηση που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες με αφορμή το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και που επεκτάθηκε σε άλλα θέματα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θέλει αυτοσυγκράτηση αυτή η συζήτηση», ότι «πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις» και ότι «άλλο είναι η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση», με το όποιο «σίγουρα δεν συμφωνούμε», και ότι «άλλο πράγμα είναι η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα θέματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, η οικονομία, τα φορολογικά, κ.α. Επιπλέον, όσον αφορά στα προαπαιτούμενα, τόνισε πως το θέμα είναι να τίθενται όλα τα ζητήματα, αλλά με οργανωμένο τρόπο και πως αυτό είναι κάτι που θα το κάνει ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για όλα τα θέματα, όπως μεταξύ άλλων και αυτού που αφορά στη «μικρή ΔΕΗ».

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθεί σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και τα οποία αφορούν ειδικότερα, φορολογικά θέματα, ρυθμίσεις αναφορικά με τα δάνεια, τα «κόκκινα» δάνεια, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης. Υπογράμμισε επίσης ότι προτεραιότητες συνεχίζουν να είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, οι νέες θέσεις εργασίας, το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, η κοινωνική συνοχή, η αποκατάσταση των αδικιών και τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Όσον αφορά σε κομματικά θέματα που συζητήθηκαν, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βασικός στόχος είναι πώς θα αναδιοργανωθεί το ΠΑΣΟΚ, κεντρικά, περιφερειακά, νομαρχιακά, τοπικά, ενώ προγραμματίζει να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης. Επιπλέον, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου προγραμματίζεται να συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή. Όσον αφορά στο θέμα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «είμαστε καθαροί, επίμονοι, σταθεροί» και πως ισχύει «ό,τι έχουμε πει έως σήμερα». Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς θα δημιουργηθεί μια ομάδα επαφής η οποία θα κάνει οργανωμένες συζητήσεις και στην οποία θα συμμετάσχουν πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά. Επιπλέον, στο συνέδριο του Ποταμιού, το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καΐλή.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στη σύσκεψη ότι νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ορίζεται ο Δημήτρης Καρύδης στη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που συμμετέχει πλέον στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς επίσης και ότι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουτσούκος, μετά τη συμμετοχή του Πάρι Κουκουλόπουλου στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς επίσης και δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημήτρης Καρύδης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παναγιώτης Ρήγας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κώστας Σκανδαλίδης απουσίαζαν δικαιολογημένα λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Πηγή :agenda-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου