Cookie

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

ο Φ. Κουβελης !!!!

Κόβει τα αποστήματα της ΔΗΜΑΡ

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται από το πρωί στη ΔΗΜΑΡ,  
η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα από το βράδυ των εκλογών, με πρόσχημα το χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε και το οποίο αποτέλεσε τη θρυαλλίδα όσων ακολούθησαν και οδηγούσαν το κόμμα σε διάλυση.
Οι σημερινές εξελίξεις, πάντως, ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένες, καθώς μια ομάδα στελεχών αποτελούμενη από τους Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο, είχε αποφασίσει από καιρό να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ.
Τα στελέχη αυτά, μετά τις ευρωεκλογές, ακολουθούσαν χωριστές διαδρομές από εκείνες του κόμματος, ζητώντας ή και απαιτώντας την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη και την υιοθέτηση των προτάσεών τους με απειλή αποχώρησης.
Σήμερα το πρωί ο Φώτης Κουβέλης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, προλαβαίνοντας την κίνηση του βουλευτή και των άλλων στελεχών της ίδιας παρέας. Αιτία για να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση ο Φ. Κουβέλης, ήταν η άρνηση του Γ. Ψαριανού να υπογράψει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Σημειώνεται ότι ο Γ. Ψαριανός, από τη στιγμή που δεν απέδωσε ο αγώνας του για αποχώρηση του Φ. Κουβέλη, αρνήθηκε να παραστεί στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και η άρνηση της υπογραφής ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι.
Η απομάκρυνση του Γ. Ψαριανού από την Κ.Ο. αιφνιδίασε και τον ίδιο και τον Σπ. Λυκούδη, ο οποίος επέκρινε τον κ. Κουβέλη, λέγοντάς του ότι έχασε την ψυχραιμία του. Ο ίδιος, παρότι υπέγραψε την πρόταση για το δημοψήφισμα, διατύπωσε ορισμένες επιφυλάξεις και τάχθηκε αναφανδόν στο πλευρό της κυβέρνησης σχετικά με το αν μπορούν ή όχι να αθροιστούν οι χωριστές προτάσεις των κομμάτων για δημοψήφισμα.
Αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του από την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, τον οποίο οι «βετεράνοι» Λυκούδης και Ψαριανός, προόριζαν για διάδοχο του Φ. Κουβέλη, ως αντίπαλο δέος στον Αλέξη Τσίπρα και προωθούνταν για αρχηγός της κίνησης των «58». Τα στελέχη αυτά έχουν υποστηρίξει, από την αρχή, τη δημιουργία ενός φορέα της κεντροαριστεράς, ο οποίος θα συνεργάζεται κυβερνητικά με τη ΝΔ, καθώς όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προγραφεί, όπως και η ΔΗΜΑΡ. Ο φορέας αυτός θα πρέπει να έχει ως βασικό του αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον οποίο τα τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ έβγαζαν και βγάζουν μια ανεξήγητη ψύχωση.
Η τριάδα Λυκούδη, Ψαριανού, Παπαδόπουλου αναμένεται ότι θα ακολουθήσει την πορεία που έχει προδιαγράψει. Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Σπ. Λυκούδη, που αναμένεται, οι δύο πρώτοι λογικά θα ενταχθούν στην ομάδα των ανεξαρτήτων και για να μη «καρφωθούν» από τώρα, στις επόμενες εκλογές θα είναι στους συνδυασμού του Ποταμιού, που μετά την αποτυχία των «58», θα προβληθεί ως ο νέος φορέας στο χώρο της κεντροαριστεράς που προορίζεται από τους υποστηρικτές του, ως συνεργάτης της ΝΔ για τον σχηματισμό κυβερνήσεων.
Σήμερα, εξάλλου, ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης η Κατερίνα Μάρκου, η ενέργεια της οποίας, πάντως, δεν ταυτίζεται με τις ενέργειες των «τριών».

πηγή: agenda-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου