Cookie

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Διακοπές ρεύματος από σήμερα !!!!!!

Τι πρέπει να αποφύγουν οι καταναλωτές 

Διακοπές ρεύματος από Πέμπτη - Τι πρέπει να αποφύγουν οι καταναλωτές
Σε ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος, 
 αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές περιοχές της χώρας από το πρωί της Πέμπτης, 3 Ιουλίου, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθώς από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στις υπηρεσίες ηλεκτροδότησης.Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε ανακοίνωσή του δεν αναφέρει το πιθανό χρονικό διάστημα διακοπών,
αλλά ότι επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής / ζήτησης και το συνολικό ύψος (MW) και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.
Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, αν μειωθεί το διαθέσιμο ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.
Οδηγίες προς καταναλωτές για το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος
Το πρόγραμμα των διακοπών θα ανακοινώνεται τακτικά, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει προς τους καταναλωτές:
- Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ' όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.
- Η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».
- Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών. Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.
- Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.
Το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ για να αποφευχθεί το μπλακ άουτ
Την ίδια στιγμή και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αναμένεται να λάβει μέτρα για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος μπλακ άουτ.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περικοπές φορτίου, εξάντληση των δυνατοτήτων εισαγωγών ενέργειας και πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού των ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνει ακόμη τις ενεργοβόρες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από Υψηλή και Μέση τάση, από τις οποίες θα ζητηθεί να μειώσουν τη ζήτηση και τις εγκαταστάσεις άρδευσης (αντλιοστάσια των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων), όπου θα γίνεται διακοπεί τις ώρες αιχμής.
Ακόμη αποφάσισε:
- Να σταλεί επιστολή στη ΔΕΗ, στην οποία θα επισημαίνονται οι ελάχιστες απαιτήσεις παραγωγικού δυναμικού ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας και ανάλογα με τον τύπο των Μονάδων.
- Να υλοποιηθούν εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τα βόρεια σύνορα της χώρας, κατ' ελάχιστον 1400 MW και εξαντλώντας τη διαθεσιμότητα από τους όμορους διαχειριστές, κάνοντας χρήση, πέραν των εμπορικά διαθέσιμων, και των εκτάκτων εισαγωγών (emergency).
- Να σταλεί επιστολή στους Ανεξάρτητους Ηλεκτροπαραγωγούς όπως μεγιστοποιήσουν την παραγωγική τους ικανότητα για όσο διάστημα απαιτηθεί.
Στόχος των μέτρων είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος από έλλειψη ισχύος.
Επισημαίνεται δε ότι η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς, ως προς την εξέλιξη του φορτίου, τη διαθεσιμότητα των μονάδων παραγωγής και τη συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να λαμβάνονται, εφόσον απαιτηθεί, μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου