Cookie

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Δήθεν Αριστερά ??

Του "νοικοκυραίου".. 

zoepakis_18022014.jpg
 Ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα αποδέχθηκε την εκλογή του από τη Βουλή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο επισκέφθηκε στις 22.30 η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα. [enikos]
Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Παυλόπουλος και έχει τέσσερις άξονες: "Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση και έλλειψη θάρρους, την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, την προστασία των Ελλήνων και των Ελληνίδων και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που σήμερα σε αυτές τις συνθήκες συμπυκνώνεται κατά βάση στην υπεράσπιση των θυσιών του λαού μας
και να βγούμε το γρηγορότερο δυνατό από τον εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια".

"Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη" σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

"Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της" πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου και επισήμανε: "Σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή καλείστε να επιτελέσετε καθήκον δημοκρατικό, πατριωτικό, δικαιοκρατικό και κοινωνικό. Καλείστε να επανοηματοδοτήσετε τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό που θα ενσαρκώσετε και τον οποίο πολλές εξουσίες στο παρελθόν επεδίωξαν και πέτυχαν να εργαλειοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν. Καλείστε να συγκροτήσετε ένα νέο υπόδειγμα άσκησης πολιτειακής εξουσίας, με αποφασιστικότητα και με ανυποχώρητη υπεράσπιση της κοινωνίας, της πατρίδας, της δημοκρατίας, των θεμελιωδών ανθρωπινών δικαιωμάτων και ελευθεριών".

"Ω πρόεδρος είμαι πεπεισμένη ότι δεν θα επιφυλάξετε στο κοινοβούλιο αιφνιδιασμούς αποστέρησης του δημοκρατικού του ρόλου και ότι θα λειτουργήσετε σε αγαστή συνύπαρξη με τη βουλή ως εγγυητής δημοκρατίας. Ότι θα έχετε το σθένος να πείτε όχι στο εσωτερικό και το εξωτερικό όταν και όπου χρειαατεί και δεν θα διστάσετε να ενεργοποιήσετε δημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμπεψετε αντισυνταγματικά νομοθετήματα. Ότι θα συμμετέχετε θεσμικά στις διεκδικήσεις του λαού μας, στη διεκδίκηση για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού αλλά και στην κορυφαία διεκδίκηση καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Epikairo: Ολοκληρώνοντας την παρωδία με την εκλογή Παυλόπουλου στην Προεδρία, ο νο1 και νο4 του Πολιτεύματος χάρισαν έναν σπαρταριστό διάλογο (πατήστε πάνω στο screenshot για να το δείτε) στο φιλοθεάμον κοινό, όπου η μεν Πρόεδρος της Βουλής ουσιαστικά ζήτησε ο Παυλόπουλος να αναπέμψει νομοσχέδιο της κυβέρνησής της, αν εκείνος το κρίνει συνταγματικό, ενώ επεφύλαξε κι έναν ρόλο στον Παυλόπουλο που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αρμοδιότητα που δεν έχει ο ΠτΔ. Μήπως η Ζωή έμμεσα προανήγγειλε δημοψήφισμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με θέμα την παραμονή ή όχι στο ευρώ. Ποιος ξέρει;

Εκτός αυτού η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον Παυλόπουλο για τη στάση του στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, λέγοντας το αμίμητο (πέρα της αποστροφής περί "μνημονιακού ζυγού"), επειδή όπως είπε η Πρόεδρος απέτρεψε πραξικόπημα που ήταν στα σκαριά (από ποιους άραγε;), δίχως να σχολιάσει βέβαια ότι η Αθήνα καιγόταν νοερά επί μια εβδομάδα με τον Παυλόπουλο να σφυρίζει αδιάφορα..

Στο ίδιο εθνολαϊκιστικό μοτίβο κινήθηκε και η τοποθέτηση του νέου Προέδρου, ο οποίος χαρακτήρισε ως "ύψιστο χρέος" την ανάληψη της προεδρίας. Βέβαια το να ακούς από έναν Καραμανλικό "ύψιστο χρέος", σε βάζει σε μια σκέψη μήπως εκείνος επί ημερών του οδηγήσει ΚΑΙ την Δημοκρατία σε χρεοκοπία και μνημόνιο, ενώ πιστός στην γραμμή "Ευρώπη των Εθνών", επί της ουσίας υποσχέθηκε το Προεδρικό Μέγαρο να κοσμηθεί από ανδριάντες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Σάρλ Ντε Γκωλ και Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

Τέλος μια επισήμανση: Έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μόδα τον πολιτικό όρκο, αλλά στο ενσταντανέ Ζωής-Παυλόπουλου μια χαρά ήταν φουλ στην εικόνα, πιστεύοντας ώρες ώρες ότι θα βγει ο πρόεδρος Καρατζαφέρης να πλέξει ένα σύντομο εγκώμιο. Αλλά βλέπεις ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ πάνε να δομήσουν την εικόνα του "αριστερού νοικοκυραίου", αφομοιούμενοι πλήρως από τη νομή της εξουσίας..
 πηγή: epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου