Cookie

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη επιτυχία !!!!!

 Για ΚΙΝΗΜΑ και Γιώργο !!


Αναπάντεχη επιτυχία είχε η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 
Δημοκρατών Σοσιαλιστών που έγινε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Γύρω στα 2.500 άτομα συγκεντρώθηκαν για να εγκαινιάσουν τις διαδικασίες ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης του νέου κόμματος, το οποίο, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του, δεν θα είναι απλά ένα νέο κόμμα της κεντροαριστεράς, αλλά ένας πολιτικός φορέας αλλαγής, που θα δημιουργηθεί σε νέες και υγιείς βάσεις.
Το πλήθος των ανθρώπων, στελεχών του νεοπαγούς ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, εξέπληξε ακόμα και κεντρικά και έμπειρα στελέχη, τα οποία το βράδυ της Παρασκευής εξέφραζαν επιφυλάξεις σχετικά με την προσέλευση, διότι, όπως έλεγαν, δεν είχαν κάνει κινητοποίηση, ενέργεια  συνηθισμένη, προκειμένου για κομματικές διαδικασίες τέτοιου τύπου.
Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα, που άφησε το ΚΙΝΗΜΑ εκτός Βουλής, όταν όλοι όσοι στρατεύτηκαν ήταν βέβαιοι ότι θα ξεπερνούσε το όριο του 3%. Κανένας, πλην αυτών που αποκαλούνται «τρελλοί» δεν προσδοκούσε κάτι περισσότερο. Στο διάστημα που διέρρευσε, λόγω και της απουσίας οργανωτικής δομής, κανένας δεν μπορούσε να εκτιμήσει με ακρίβεια την επίδραση του εκλογικού αποτελέσματος στην ψυχολογία του κόσμου που ακολούθησε τον Γιώργο Παπανδρέου στο εγχείρημά του και πιστεύει σε αυτόν. Λογικά σκεπτόμενοι θεωρούσαν ότι θα υπάρχει απογοήτευση.
Η 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη απέδειξε ακριβώς το αντίθετο. Δεν ήταν μόνο ο μεγάλο αριθμός των συμμετεχόντων, αλλά και η διάθεσή τους. Όλοι συμπεριφέρονταν όχι σαν να είχε χαθεί μια εκλογική μάχη αλλά ως έτοιμοι να δώσουν τη μεγάλη πολιτική μάχη.
Κατά γενική ομολογία η σημερινή συγκέντρωση δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις τελευταίες συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο χώρο. Και όπως επισημάνθηκε, δεν ήταν μόνο ο περισσότερος κόσμος που παραβρέθηκε, αλλά η ενέργεια που έβγαζαν και η πίστη που έδειχναν ότι έχουν σε αυτό το οποίο συμμετέχουν.
Ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο για το ΚΙΝΗΜΑ ήταν η ηλικιακή σύνθεση. Ο μέσος όρος ηλικίας κατέβηκε σημαντικά σε σχέση με τη σύνθεση του ακροατηρίου που άκουσε τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 3 Ιανουαρίου, να ανακοινώνει την ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, στο Μουσείο Μπενάκη. Σε αυτό ίσως συνετέλεσε το γεγονός ότι η περιφέρεια είχε μεγαλύτερη συμμετοχή. Αν είναι έτσι αυτό σημαίνει ότι οι νέες ηλικίες στην περιφέρεια έχουν προσεγγίσει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό το ΚΙΝΗΜΑ απ΄ ότι οι συνομήλικοί τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ σωστή η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα και να έχει ακόμα και προσωπικές επαφές με στελέχη. Σωστή δείχνει να είναι και η απόφασή του να δώσει πολύ χώρο στους νέους, όχι μόνο για να εκφραστούν, αλλά και να μετέχουν ενεργά στις οργανωτικές διαδικασίες και την οργανωτική συγκρότηση.
Αυτό που έδειξαν όσοι συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ ήταν ότι η προσπάθεια συγκρότησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ άρχισε σήμερα. Κάτι επίσης σημαντικό. Κανένας δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι η εξουσία είναι κάτι μακρινό για όλους. Κι, όμως, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ανήκαν στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν στα πράγματα, ασκούσε, δηλαδή, εξουσία, με ότι αυτό σημαίνει για τα πρόσωπα, από το 1981 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015. Το πιθανότερο είναι αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν εξαρτήσεις από το δημόσιο. Κι αν αυτό ισχύει ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι πέτυχε διάνα και οι σπόροι των απόψεών του έχουν φυτευτεί σε πολύ καλό έδαφος.

πηγή:agenda-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου