Cookie

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Με άδεια χέρια γυρίζει ο ΨΕΥΤΗΣ ???


 Λεφτά στην Ελλάδα, Μόνο μετά από 

την αξιολόγηση 

της Τρόικα ??

Σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για συγκεκριμενοποίηση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων έστειλε η γερμανίδα Καγκελάριος, στις από κοινού δηλώσεις με τον έλληνα Πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως λεφτά στην Ελλάδα θα έρθουν εφόσον η Τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος και δώσει το “πράσινο φως” το  Eurogroup.
Η κυρία Μέρκελ χαρακτήρισε πολύ θερμές και ουσιαστικές τις επαφές με τον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι στη σημερινή συνάντηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό συζητήθηκαν θέματα του ευρώ, αλλά διμερούς ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, τόνισε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον έλληνα Πρωθυπουργό βρέθηκε η λίστα των μεταρρυθμίσεων. «Θα πρέπει τα οικονομικά στοιχεία να είναι σαφή, δηλαδή ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και πότε από την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία θα κριθεί από τους θεσμούς. «Η Γερμανία δεν θα πει αν επαρκεί το ένα μέτρο ή το άλλο, οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Eurogroup και οι μεταρρυθμίσεις θα κριθούν από τους θεσμούς»ξεκαθάρισε.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται πρωτίστως για ένα ηθικό ζήτημα, αλλά και το θέμα της ζημίας που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο το σκάνδαλο της Siemens.
Πρέπει να επιλύσουμε  τις διαφορές του παρελθόντος. Το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων δεν είναι υλική διεκδίκηση, είναι πρωτίστως ηθικό θέμα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα δύο κράτη να δουλέψουν από κοινού για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που κράτησε και επιχειρεί να κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη, όπως είπε.
«Μια πρώτη πρωτοβουλία θα ήταν η δικαστική συνδρομή των δικαστικών αρχών για τα πεπραγμένα της siemens στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός κατέρριψε το μύθο του success story, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένο. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, τονίοζντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και τρόπος πέρα από τον διάλογο, για να γεφυρωθούν διαφορές, όπου υπάρχουν.  «Όπως και η ίδια (σ.σ. Μέρκελ) μου είπε στο τηλέφωνο την προηγούμενη εβδομάδα «είναι προτιμότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλον, παρά να μιλάει ο ένας για τον άλλον» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Ωστόσο, προχώρησε και σε μια δέυτερη παραδοχή που απευθυνόταν στο εσωτερικό της Ελλάδας:
Είναι λάθος να λέμε ότι για όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα φταίνε οι ξένοι. Υπάρχουν και ενδογενείς, εσωτερικές αιτίες που συνέβαλαν ώστε η Ελλάδα να μπει στην κρίση και, δυστυχώς, τα πέντε τελευταία χρόνια δεν βοήθησαν.
 Η αναποτελεσματικότητα του Κράτους παραμένει, η διαφθορά παραμένει. Αν αυτές οι δυο παραδοχές γίνουν κοινός τόπος, το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε είναι, όχι να γρκεμίσουμε τα θετικά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής.
Όπως είπε, στόχος πρέπει να είναι οι μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

πηγή: lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου