Cookie

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Ημέρα της Γυναίκας !!!!!!

Με την αφορμή της αυριανής εορτής της ''Γυναίκας''
(Εγώ πάντα βρίσκω την αφορμή χαχαχα) 
σας προτείνω να διαβάσετε την ανάρτηση μου.Το παρακάτω πεζό το έγραψα πριν λίγο καιρό ,ήταν απλά μία απάντηση ,στο να σκεφτούν οι ''μερικοί'',πως το να είμαι γυναίκα για μένα δεν είναι μόνο το αξίωμα ,αλλά ευλογία!Σας εύχομαι απο καρδιάς ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!!
''Γυναίκα. Μια λέξη, ένα σύμβολο.''
Στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα, η γυναίκα, η αδερφή, η φίλη. Σε όλες, ότι χρώμα επιδερμίδας και αν έχουν, όποιο θεό και αν κοιτούν και ζητούν συγνώμη, όποιο χώμα και αν πατούν αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.Θα μου πεις κάθε μέρα δεν πρέπει να τις σεβόμαστε; Μα φυσικά. Όπως και όλους τους ανθρώπους. Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι περισσότερο μια αφιέρωση, μια υπενθύμιση, μια ανταμοιβή, για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής.
Η καθιέρωση της σημερινής μέρας έχει τις ρίζες της στο φεμινιστικό κίνημα και στην ημέρα που οι γυναίκες βρήκαν το θάρρος και διεκδίκησαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Αν με ρωτάτε κάπου στην πορεία αυτή η διεκδίκηση έχει παρεξηγηθεί αλλά ευελπιστώ πως κάποια στιγμή οι γυναίκες θα καταλάβουν την ουσία.Είθισται τη μέρα αυτή γυναικείες παρέες να βγαίνουν έξω και να γιορτάζουν την ημέρα. Τους αξίζει για τα όσα προσπαθούν και καταφέρνουν στον καθημερινό τους αγώνα με την ζωή. Όμως το νόημα της ημέρας για μένα είναι πιο βαθύ. Θα σταθώ στο τι νομίζω πως πρέπει να γίνει… γιατί κάπου στην εξέλιξη των κοινωνιών και στην βαθιά ανάγκη μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ίσως να χάσαμε το δρόμο.Κάθε γυναίκα θα πρέπει να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα της και την θηλυκότητα της, να ξεχάσει τα πρότυπα και να ψάξει τον ερωτισμό που κρύβει στην ψυχή της. Όση δύναμη και αν κρύβει μια γυναίκα πάντα επηρεάζεται εύκολα και αφήνει στην ανασφάλεια πιο συχνά την πόρτα ανοιχτή. Λάθος. Η κάθε γυναίκα κρύβει μια ομορφιά στην ψυχή της, αυτή και πρέπει να δείχνει, γι αυτήν πρέπει να αγαπηθεί.Περνά πολλά η γυναίκα καθημερινά, στον εργασιακό χώρο, στην οικογενειακή στέγη, μέσα από την βία της οποίας συχνά γίνεται θύμα. Φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης, σωματικής βίας, ψυχολογικής καταπίεσης, συχνά. Πολλές οργανώσεις έχουν δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και εδώ στην Ελλάδα για να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους. Φαινόμενα που ελπίζω να μην συναντώνται συχνά. Το εύχομαι και το ελπίζω ειλικρινά. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση άλλωστε.για πολλούς αιώνες, η γυναίκα θεωρούνταν το αδύναμο φύλο. Κατά την γνώμη μου πάντα ήταν το πιο δυνατό και το πιο τυχερό. Δυνατό γιατί έχει μάθει να ανταπεξέρχεται απέναντι στα συναισθήματα και να αγκαλιάζει την ευαισθησία της και τυχερό γιατί επιλέχθηκε να βιώνει το θαύμα της ζωής. Δεν θα σταθώ σε αυτήν την ανούσια κατά την γνώμη μου σύγκριση με το ανδρικό φύλο. Όλοι είναι εξίσου σημαντικοί και έχουν το δικό τους μερίδιο στις δραστηριότητες της ζωής.Αν σήμερα θέλετε να πείτε ένα “ευχαριστώ” στην μητέρα σας, ένα “σ’αγαπώ” στην αδερφή σας, “ένα είσαι πολύ όμορφη” στην κοπέλα σας ή ένα “πόσο χαίρομαι που είσαι φίλη μου” στην φίλη σας κάντε το. Πείτε τους ένα χρόνια πολλά από την καρδιά σας.Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Έτσι απλά -απλά κοιτάς...
Άραγε τι βλέπεις;
Μάτια έχεις και κοιτάς άνθρωπε''ναι έτσι πρέπει''.
Στόμα έχεις,μιλιά έχεις,έχεις και καρδιά.
Όλοι μας έχουμε.άλλοι από κρύσταλλο,άλλοι από χιόνι,άλλοι από φωτιά.
Γυναίκα είμαι,ναι αυτό το ξέρω ,έτσι γεννήθηκα ''άνθρωπος'' και ''γυναίκα''
Ακόμα κοιτάς;πες μου τι είδες;τι δεν κατάλαβες;
Μέτρα τις ακτίνες της ψυχής μου ,κάτω απ'τα μάτια μου,είναι ο ήλιος μου που αργοσβήνει!...
Κοίτα το χαμόγελο ,που προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή!...
Τα είδες;
Είναι βαθιές οι χαρακιές ,δεν τις διακρίνει κανείς με γυμνό μάτι.
Μονάχα η ψυχή μπορεί να τις διαβάσει.
Δεν μπορείς;μα τότε γιατί κοιτάς;γιατί να σε προσέξω;
απο περιέργια,απο ίκτο,απο τι απ'όλα;
Αν δεν μπορείς να κοιτάξεις βαθιά στα απόκρυφα της ψυχής μου,πως θα με καταλάβεις;
Γυναίκα είμαι!Μάνα!Αδερφή!Κόρη!...
Λείπει κάτι ναι το ξέρω ...μια λέξη λείπει ...μα,είμαι περήφανη και δεν τη λέω.
Είναι βαριές οι λέξεις μου σαν τη ζωή μου!...
Η ιστορία μου χαραγμένη στο βράχο με χέρια αγγέλων...
Η ψυχή κρύβεται κάτω απ'τα φτερά τους...
Γιατί;
Εσύ τι λες;
Γυναίκα είμαι !Μάνα!Αδερφή!Κόρη!
Άνθρωπος είμαι και έχω καρδιά!!!
Κοίτα-κοίτα καλά ραγίζει ,μα δεν είναι απο κρύσταλλλο!...
Δακρύζει ,μα δεν είναι απο χιόνι!...
Καίγεται ,μα ούτε απο φωτιά δεν είναι!...
Ρωτάς απο τι είναι;
Απο Αγάπη!!!
Δεν την βλέπεις;
Μα,έδωσες για να την δεις;πως θα πάρεις αν δεν δώσεις;
Γυναίκα είμαι!!!
Σώπα ....σςς μην τη λες αυτή τη λέξη με πονάς!
Άνθρωπος είμαι!......
Κοίτα καλά αφου κοιτάς!...
Κοίτα να μάθεις ν'αγαπάς!...
Γυναίκα είμαι !Μάνα!Αδερφή!Κόρη!Ερωμένη!
Σςςς ......
Αγάπη είμαι !!!αν ξέρεις να αγαπάς!!!
Σςςς...
Γυναίκα είμαι!!!....
πηγή:Ειρηνη Καραγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου