Cookie

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

ΡΕ ΞΕΦΤΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΤΡΈΠΕΣΤΕ ????

ΤΣΑΚΩΝΌΣΑΣΤΕ για το ΜΕΡΟΚΑΝΑΤΟ 

 του ΠΟΝΟΥ
2.600 Χ 24 = 62400 € καθαρά το μήνα , 

για καθημερινή τετράωρη εκπομπή ?


Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή
Κόντρα για το... μεροκάματο


Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ και τις αμοιβές των Σταύρου Θεοδωράκη, Κώστα Βαξεβάνη και Κώστα Αρβανίτη από την κρατική τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια. Η κριτική του Ποταμιού στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο περί «συνταγών του παρελθόντος» άναψε το φιτίλι της έκρηξης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δηκτικά σχόλια προς τη Σεβαστουπόλεως για «σπατάλες του παρελθόντος», υπονοώντας τόσο τους «Πρωταγωνιστές» όσο και το «Μένουμε Ελλάδα» τού επίσης βουλευτή του Ποταμιού Γ. Αμυρά.

Το σχήμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση και με νέα παρέμβασή του επέστρεψε στο κυβερνών κόμμα τις αιτιάσεις περί σπατάλης, αναφέροντας ονομαστικά τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Κώστα Βαξεβάνη. Σημειώνεται ότι και οι δύο, όπως και ο κ. Θεοδωράκης, είχαν εκπομπή παλαιότερα στην ΕΡΤ, ενώ σήμερα ο πρώτος είναι διευθυντής στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ («Στο Κόκκινο») και ο δεύτερος εκδότης του περιοδικού «Hot Doc» και του ηλεκτρονικού «Κουτιού της Πανδώρας».
«Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο Ποτάμι για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ Α.Ε. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι, όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο “Κόκκινο”, ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ», επισήμανε στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
Τα κόστη
Από την πλευρά του ο Κ. Αρβανίτης, επικαλούμενος δημοσιεύματα της εποχής, τόνισε ότι «ο κ. Θεοδωράκης λάμβανε 23.490 € μεικτά για μία ωριαία εκπομπή, ενώ εγώ λάμβανα 4.226 ευρώ μεικτά, περίπου 2.600 € καθαρά, για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο».
Συμπλήρωσε ακόμη πως ο ίδιος παραμένει «Στο Κόκκινο» και πως αφήνει τον κ. Θεοδωράκη, «που προσπαθεί να πει ότι είμαστε όλοι ίδιοι, να πλέει στη θολή μετριότητα του Ποταμιού του».
Σε ακόμη υψηλότερους τόνους, ο Κ. Βαξεβάνης εξαπέλυσε δριμεία προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγορώντας τον σε δεύτερο ενικό ότι «δεν υπήρξε ποτέ καλός δημοσιογράφος» και ότι «υπηρέτησε τα αφεντικά και τρεις στις τρεις ερωτήσεις του στη Βουλή σχετίζονται με τον Μπόμπολα».
Αφού δηλώνει ότι δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλώς αριστερός, τονίζει πως η δική του εκπομπή («Κουτί της Πανδώρας») με 20 εργαζόμενους «που γύριζαν όλο τον κόσμο στοίχιζε 18.000 ευρώ, ενώ μια εκπομπή σου, που γυριζόταν σε ένα στούντιο και στην οποία πρόσφερε όλα τα μέσα παραγωγής η ΕΡΤ, ενώ εσύ είχες 4-5 δημοσιογράφους, στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ».
Κύκλοι του Ποταμιού, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» δεν αρνούνταν ότι η εκπομπή μπορεί να στοίχιζε τόσο, υπενθύμιζαν όμως ότι τα έσοδα της ΕΡΤ από τις διαφημίσεις, λόγω της τηλεθέασης των «Πρωταγωνιστών», ήταν πολύ περισσότερα από τα έξοδά της.

«Μόνο φασίστες θα σας χειροκροτούν»

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επηρεάζεται περισσότερο από τις απόψεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, το Ποτάμι επικρίνει σφόδρα τον Ν. Παρασκευόπουλο, ο οποίος είχε εκφράσει την ελπίδα να είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης που θα υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της Γερμανίας, υπό προϋποθέσεις. «Ο κ. Παρασκευόπουλος αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου. Διαρρέουν ότι θα κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε. Αυτές οι δηλώσεις είναι ντροπή και θα βρουν χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον λαό», τόνισε χθες ο επικεφαλής του σχήματος.

πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου