Παραιτήθηκε αργά το βράδυ, ο Αρθούρος Ζερβός από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου  της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο κ. Ζερβός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του δήλωσε την απόφαση του να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αναμένεται αύριο να αποστείλει και την επίσημη επιστολή της παραίτησής του.

Κύκλοι του υπουργείου, τόνιζαν στο newpost ότι η παραίτησή του θα γίνει αποδεκτή. 

Παραίτηση λίγες ώρες μετά την παραπομπή σε δίκη


Ο κ. Ζερβός αποχώρησε από τη διοίκηση της εταιρείας έπειτα από την υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης εργασίας που υπογράφηκε προσφάτως, καθώς και λίγες ώρες μετά την παραπομπή του σε δίκη για κακούργημα καθώς κατηγορείται για παράνομες αυξήσεις σε στελέχη της εταιρείας. 

Μάλιστα, στο κείμενο της απόφασης του Συμβουλείου Εφετών, οι δικαστές είναι ιδιαίτερα σκληροί με τον Αρθούρο Ζερβό, τον οποίο κατηγορούν ότι «ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για 19 διευθυντές του ο κ. Ζερβός παρέκαμψε τους νόμους του 2010 -τότε που η κρίση μόλις ξεκινούσε και οι μισθοί παντού άρχισαν να μειώνονται-αλλά και εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών και τους έδωσε αυξήσεις που ξεπερνούσαν το πλαφόν των 5981 ευρώ.

Και υπολογίζουν πως «αν και γνώριζε τις διατάξεις των νόμων που καθόριζαν ανώτατα όρια στις αποδοχές και των υπαλλήλων της ΔΕΗ ΑΕ, ενέκρινε την χορήγηση των ως άνω χρηματικών ποσών, επιφέροντας υπέρβαση του κόστους μισθοδοσίας της εταιρείας και ελλάττωση της περιουσίας της κατά το συνολικό ποσό των 696.657,25 ευρώ.

Στο βούλευμα αναφέρονται ονομαστικά οι διευθυντές οι οποίοι έλαβαν, όπως αναφέρουν οι Εφέτες, δεκάδες χιλιάδες ευρώ περισσότερα από όσα δικαιούνταν ο καθένας.


Ωστόσο, ο κ. Ζερβός είναι υπόδικος και για άλλες υποθέσεις. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2014 ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του και του Τάκη Αθανασόπουλου  για το «ναυάγιο» της κατασκευής του εργοστασίου της εταιρείας στη νότια Ρόδο.

Η ζημιά ανερχόταν σε 74 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο κ. Ζερβός είχε αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ πριν από πέντε χρόνια.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου, Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

πηγή: newpost.gr