Cookie

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

ΑΛΕΞΗ ΤΙ ΞΕΥΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ???

 ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑΤI ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΥΓΚΑ....? 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΑΛΕΞΗ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΕΞΗ...?

Έπεσαν οι μάσκες: Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑΉταν θέμα… χρόνου οι μάσκες έπεσαν και ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα μιλάμε για μία μεγαλοπρεπή… πλήρη κυβίστηση!Πλέον, ακόμα και οι πλέον σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι που δεν διαπραγματεύονταν με την Τρόικα, αλλά με τους «θεσμούς», που έσκιζαν τα μνημόνια, άρχισαν να αλλάζουν τη ρότα τους.
Ο λόγος φυσικά για τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, το Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, ο οποίος αφού είδε ότι δεν τα καταφέρνει με την «δημιουργική ασάφεια» πέρασε στη «δημιουργική σαφήνεια» ανακοινώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων, προκειμένου να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη με τους εταίρους και τους δανειστές,
ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι, «η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα και ότι θα αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της».

Οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη έγιναν σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στη λίμνη Κόμο, της Ιταλίας.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψή του ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 12 Απριλίου σχετικά με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αναφέρει το Reuters.
Συμπλήρωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει κάνει όλα τα βήματα εκείνα και θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της ενώ η κυβέρνηση δεν θα παραβιάσει μονομερώς τους κανόνες.

«Η λογική των αντιπαραθέσεων και των αντιπάλων συμμαχιών του 20ου αιώνα ανήκει στο παρελθόν. Ως Ευρώπη, τις τελευταίες δεκαετίες, θελήσαμε να εγγυηθούμε ένα νέο σημείο εκκίνησης, υιοθετώντας μια νέα λογική, εκείνη της συνεργασίας, κυρίως μέσα στην Ευρώπη, αλλά και εκτός των συνόρων της», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ Αμπροζέτι, που διεξάγεται στο Κόμο.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφερόμενος στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, ο υπουργός σημείωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και την ευρωπαϊκή κοινωνία, τις ερχόμενες εβδομάδες, και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Φλεβάρη. Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου και ελπίζουμε να το πράξουμε και νωρίτερα, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, και για να τεθούν οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη. Στο τέλος της ενδιάμεσης αυτής περιόδου, τον Ιούνιο, θα έχουμε ένα συμβόλαιο ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, αλλά με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από τους οικονομολόγους «συμβατά κίνητρα». Από τη στιγμή που η δυνατότητά μας να αποπληρώσουμε το χρέος εξαρτάται από τη δυνατότητά μας να αναπτυχθούμε, η μακροπρόθεσμη πρότασή μας προς τους εταίρους μας, είναι όχι μόνον ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα που έχουν δανείσει, σε ο,τι αφορά την ονομαστική τους αξία, αλλά θα τους καταβληθεί ένα συνολικό ποσό που θα υπερβαίνει την ονομαστική αυτή αξία. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε το χρέος μόνον με αναφορά στην ονομαστική αξία, αλλά να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα, με αναφορά στην καθαρή τους αξία. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπογραφεί ένα είδος συμβολαίου».

Σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός οικονομικών πρόσθεσε ότι «ελπίζω η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εγγυηθεί την ίδια ευελιξία του 2012», ότι «η Ελλάδα δεν ζητά βοήθειες εκτός Ευρώπης» και ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθυστερήσει την εφαρμογή κάποιων προεκλογικών εξαγγελιών. Δεν είμαστε λαϊκιστές, τα μέτρα του προγράμματός μας αφορούν μόνον όποιον βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας», ολοκλήρωσε ο υπουργός οικονομικών». 
T.M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου