Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Αντισταθείτε στη συμφωνία

Η Ζωή οργανώνει αντάρτικο βουλευτών κατά Τσίπρα – Βαρουφάκη

konstantopoulou
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί, 
η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης γαι την συμφωνία με τους εταίρους, καλώντας μάλιστα σε αντάρτικο τους βουλευτές.
Μιλώντας στο περιοδικό Unfollow, η πρόεδρος της Βουλής εξηγεί γιατί είπε «όχι» στο να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία του Eurogroup, και στέλνει ηχηρά μηνύματα στην κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση.
Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει τη συμφωνία «συνδυασμό επιστολών και ανακοινωθέντων» και επισημαίνει ότι «η βουλή δεν ψηφίζει ούτε επιστολές ούτε ανακοινωθέντα» και καλεί τους βουλευτές να «επαναστατήσουν» για τη συμφωνία.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παράλληλα, τοποθετείται και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας την φράση του Μανώλη Γλέζου και λέγοντας πως οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση «δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι» .
«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος» σημειώνει η κα Κωνσταντοπούλου και συνεχίζει λέγοντας «Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι (σσ επαναφέροντας τη φράση Γλέζου) και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η δήλωση «βόμβα» για τη Χρυσή Αυγή
Σημειώνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι από χθες κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής επικαιρότητας έπειτα από τη δήλωσή της πως πρέπει να επανεξεταστούν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί ενώ έλειπαν από τη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Η δήλωση αυτή τάραξε τα νερά στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και έφερε σφοδρότατες και οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Ενόχληση Τσίπρα και άδειασμα από το Μαξίμου
Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις δηλώσεις, επικράτησε σκεπτικισμός και μούδιασμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ, το πρωί της Πέμπτης ήρθε και το «άδειασμα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
«Οταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega.
Πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου