Cookie

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ποιος κυβερνά !!!

Αυτόν τον τόπο Γιάνη ??

baroufakis_03032015.jpg
 Αιφνιδιασμένος εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, 
Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συνέντευξή του «Στον Ενικό» όταν ερωτήθηκε ποια είναι η άποψή του περί των αυξήσεων μισθών στη ΔΕΗ. [huffingtonpost]
«Αυξήθηκαν οι μισθοί – οι μεγάλοι;» ρώτησε έκπληκτος, συμπληρώνοντας ότι «αυτό πρώτη φορά το ακούω».
«Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να σχολιάσω για κάτι που δεν έχω ακούσει, αν έχει συμβεί αυτό, έχω πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην αποπληρωμή των χρεών της προς το ΔΝΤ και ότι «είμαστε στη διαδικασία εξασφάλισης των πόρων για όλο το τετράμηνο (της παράτασης)».
Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους εντός της ευρωζώνης και «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή». Μάλιστα, ερωτηθείς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, είπε ότι «ο Λαπαβίτσας έχει κτίσει ολόκληρη καριέρα πάνω στην επιστροφή στη δραχμή».

Μιλώντας για τα φορολογικά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «δεν θα βάλουμε έκτακτο φόρο». Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ύψος 23% του ΦΠΑ, προσθέτοντας ότι «θέλω να το δω σταδιακά να πέφτει στο 15%». Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ, είπε ότι «θα είναι τόσο ανεπαίσθητη αλλαγή και τόσο ήσσονος σημασίας, που θα είναι μια κίνηση καλής θέλησης προς τους εταίρους». Πρόσθεσε δε, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον ΦΠΑ στα νησιά, στην παραμεθόριο, στα ξενοδοχεία, στα φάρμακα και στα τρόφιμα.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν πιστεύει στη φορολόγηση της περιουσίας, λέγοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας απαράδεκτος φόρος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ επί το προοδευτικότερο, αλλά μπορεί να πάρει 2- 3 μήνες. Και έως ότου αλλάξει ένας νόμος, ισχύει ο προηγούμενος». Επίσης, είπε ότι πρέπει να αλλάξει και το σύστημα με τις αντικειμενικές αξίες.

Epikairo: Βλέποντας χθες τη συνέντευξη του Γιάνη στον Χατζηνικολάου (όπου ο "ενικός" μεταξύ των δύο ανδρών αποτύπωσε λεκτικά τη νοοτροπία του "ριχτού πουκαμίσου" του ΥΠΟΙΚ) έκρυβε αυτή την τόσα δα ειδησούλα, ότι ο μέγας Φωτόπουλος πέτυχε εμμέσως αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ, χωρίς καν να το γνωρίζει ο υπεύθυνος ΥΠΟΙΚ.

Κάποιος θα πει που να προλάβει να τα μάθει όλα ο Βαρουφάκης, αφού η ταχύτητα παραχώρησης συνεντεύξεων έχει ξεπεράσει την ταχύτητα της σκιάς του; Από την άλλη όμως υπάρχει μείζον θέμα, εφόσον φυσικά αληθεύει κάτι τέτοιο. Είτε ο ΥΠΟΙΚ δεν ερωτήθηκε καν, αφού ο Φωτόπουλος κάνει κουμάντο σ' αυτή την χώρα ή ακόμα χειρότερα ο Βαρουφάκης δεν έχει ιδέα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η απόφαση.

Προκαλεί επίσης εντύπωση η δημιουργική ασάφεια ενός ανθρώπου που κατεξοχήν ασχολείται με αριθμούς: Καμία επί της ουσίας δέσμευση, μπόλικη επικοινωνιακή προβολή του εαυτού του και τίποτε άλλο, όπου εντύπωση επίσης προκάλεσε και το συχνό "πήγαινε-έλα" στο σενάριο της χρεοκοπίας της χώρας (επανέλαβε πολλές φορές ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε), δείχνοντας ότι ο Βαρουφάκης θέλέι περισσότερο να δικαιώσει τον εαυτό του σ' ένα άρθρο, παρά να συμπεριφερθεί ως υπεύθυνος ΥΠΟΙΚ.

Και κάτι τελευταίο, ως προς το "δόγμα Παπακωνσταντίνου" όπως ο ίδιος το ανέφερε, το οποίο συνέπτυξε στο ότι η παροχή των δόσεων από το πρόγραμμα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την συμφωνία "επίπλαστων" και ανέφικτων στόχων, όπου κατά γενική ομολογία δεν πληρούνταν. Πέρα του ότι ο Βαρουφάκης για ακόμα μια φορά προσβάλλει τους συνομιλητές του στη διαπραγμάτευση, ας πει κάποιος σ' αυτόν τον υπερφίαλο τύπο ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε να ανταπεξέλθει μ' ένα θηριώδες έλλειμμα 36 δις, ένα υπέρογκο χρέος κι ένα τρομακτικό έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών. Φανταστείτε να είχε ο Βαρουφάκης τότε τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Θα κήρυττε στάση πληρωμών, και θα ταϊζε τον κοσμάκη με αξιοπρέπεια και επικοινωνιακή πέρλα..

πηγή: epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου