Cookie

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Η Γυναίκα λέτε έχει Αλτσχάιμερ ???

Δήλωση - σοκ 

Χριστοδουλοπούλου:

 

Δήλωση - σοκ Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Βγαίνουν το πρωί για να λιαστούν...»

«Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Βγαίνουν το πρωί για να λιαστούν...»

Να μην αναφέρονται στους παράνομους μετανάστες ως τέτοιους ή ως λαθρομετανάστες καλεί τα ΜΜΕ η κα Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας ότι είναι πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία που διαλύεται. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι από τις επισκέψεις που έκανε η ίδια σε ξενοδοχεία είδε ότι όλοι είναι πρόσφυγες και μάλιστα πολύ υψηλού επιπέδου και ότι έκανε επισκέψεις και σε πλατείες και δεν είδε κανέναν.
Η υπουργός πρόσθεσε μάλιστα: «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Τώρα αν βγαίνουν τα πρωινά για να λιαστούν αυτό είναι άλλο θέμα».
Είπε ακόμη ότι σήμερα θα ανακοινώσει το έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστών στις μεγάλες πόλεις όπως στην Αθήνα ενώ ανέφερε ότι βρήκε ευήκοα ώτα στν Ευρώπη για το θέμα. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό αυτή τη στιγμή που πρέπει να λυθεί για να αντιμετωπιστεί το κύμα μεταναστών ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά που πρέπει να μεταφερθούν σε ειδικές δομές.
Τόνισε ότι μόνο στη Γαύδο υπήρχαν 41 παιδιά που προσωρινά μεταφέρθηκαν στην ακατάλληλη Αμυγδαλέζα. Ενώ επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την παντελή έλλειψη υποδομών και χώρων φιλοξενίας, θέμα για το οποίο η Ελλάδα έχει καταδικαστεί.
Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.
100.000 μετανάστες
Στην εκτίμηση ότι μέσα στο 2015 η Ελλάδα θα δεχθεί 100.000 πρόσφυγες προέβη η αναπληρώτης υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".
"Υπολογίζουμε εμείς ότι θα υπάρχει μια ροή της τάξεως ίσως των 100.000 μέσα στο 2015, νομίζω ότι μπορούμε να τα καλύψουμε αυτά. Όλοι μαζί αν συνεχιστεί αυτή η ροή, το πολύ να φθάσει τις 100.000. Γιατί η χώρα μας δεν βοηθάει, προτιμούν την Ιταλία, γιατί είναι δύσκολο από εδώ να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Γι' αυτό πάνε Ιταλία και Ισπανία που τα σύνορα βοηθάνε για να πάνε στον προορισμό τους. Κατά συνέπεια εκτιμάμε ότι τον μεγαλύτερο αριθμό που μπορούμε να έχουμε εμείς θα είναι αυτός, μπορεί και να μην είναι, να είναι λιγότερος", είπε.
Συνέστησε μάλιστα να χρησιμοποιούμε τον όρο πρόσφυγες για να εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια από την ΕΕ. "Αν ακούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι λέτε για μετανάστες και λαθρομετανάστες, δεν θα εγκρίνουν κανένα κονδύλιο", είπε.
Μιλώντας για το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του κύματος μεταναστών στα νησιά και στην Αττική είπε ότι αυτό θα γίνει και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό.
"Εκπονούμε ένα έκτακτο σχέδιο μετά τα νησιά και για την Αττική και τις μεγάλες πόλεις γιατί εκεί θα προωθηθούν προφανώς προκειμένου να οικοδομήσουμε έκτατες δομές φιλοξενίας, γιατί δεν υπάρχουν δομές, ο κ. Δένδιας είχε υποσχεθεί ότι μέχρι Δεκέμβριο 2014 θα είχε 2.500 θέσεις, δεν έφτιαξε ούτε μια, δεν μπορούμε όχι τις κανονικές συνθήκες αλλά ούτε τις έκτακτες να ικανοποιήσουμε. Τώρα έχουμε κάνει έκκληση σε όλους τους δήμους και την περιφέρεια Αττικής ο,τι χώρους διαθέσιμους έχουν να τους παραχωρήσουν, κτίρια ή εκτάσεις για να βάλουμε εμείς σκηνές και να προβλέψουμε τα απαιραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. Το υπουργείο Υγείας έχουμε συμφωνήσει θα έχει κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ", ανέφερε.
Και τόνισε: "Θα καταλήξουμε αν δεν μας παραχωρήσουν, σε παλιά στρατόπεδα που δεν είναι σε χρήση, ώστε να βάλουμε τα πρώτα είδη ανάγκης και να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους".

πηγη: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου