Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Έντιμος συμβιβασμός ???

Νέα… κωλοτούμπα Τσίπρα:

«Πιστεύω πως δεν θα πάμε σε δημοψήφισμα»
Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία και – όπως μετέδωσε το Mega – τόνισε: «Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων.

Στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμόςστο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, αλλά τόνισε: 
Θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. 
Πιστεύω όμως πως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα».
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο, η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώνεται εντός της ημέρας.
Νωρίτερα έγινε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προσδοκάται να ξεκλειδώσει η μεσοπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτές έως τις πρώτες μέρες του Μαΐου, με αποτέλεσμα να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση που θα αρκεί οριακά για να αποπληρωθούν οι εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας το Μάιο και τον Ιούνιο.
Το πολυνομοσχέδιο βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.
Εν συνεχεία θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή και για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να ενημερώσει από πρώτο χέρι το κόμμα για τα μέτρα που θα προβλέπει, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την ψήφισή του.

πηγη: lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου