Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Άντε Γειααααααααααααααααά !!!!!!!


Και καλά θα κάνεις 
Ποτέ πια να μη ξανά βρεθείς 

μπροστά μας ????

Από το βήμα του 10ου Συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι αποχωρεί από την ηγεσία του, και προανήγγειλε ότι την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουνίου, θα γίνει η εκλογή του διαδόχου του.
«Αποφάσισα να ζητήσω από το συνέδριο την πρόωρη λήξη της θητείας μου από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», είπε ο 58 χρόνος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που μπήκε στην ενεργό πολιτική το 1990, με την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή του σοσιαλιστικού κόμματος, και συνεχώς έκτοτε ως βουλευτής Θεσσαλονίκης.
«Εύχομαι η απόφασή μου να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή και τη μεγάλη εμπιστοσύνη», είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους, οι οποίοι όρθιοι και εμφανώς συγκινημένοι τον χειροκροτούσαν πολλή ώρα.
Το τελευταίο κυβερνητικό αξίωμα του Ε. Βενιζέλου ήταν εκείνο του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.
Στις εκλογές της 21ης Ιανουαρίου, το ΠΑΣΟΚ πήρε ποσοστό μόλις 4,68%. Μπήκε στη Βουλή τελευταίο από τα 7 κόμματα που πέρασαν το όριο του 3%. Ήταν το χαμηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί Συνέδριο του κόμματος, από το οποίο και θα προκύψει ο επόμενος Πρόεδρός του.
Σήμερα, ο αποχωρών πρόεδρος εξήγησε ότι αποφάσισε την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου γιατί βρίσκεται σε βαθιά κρίση και η χώρα και η παράταξη, αναλαμβάνοντας πάλι την ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές.
«Φίλες, φίλοι, αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Όχι από την ευθύνη μου. Όχι από τον αγώνα για τη χώρα. Όχι από τη σχέση με τους πολίτες. Όχι από τη σχέση με την Ιστορία. Η υπεράσπιση έργου και θέσεων είναι εθνικό καθήκον αλήθειας. Υπερβαίνει οποιοδήποτε κομματικό καθήκον, που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο», είπε.
Απόψε, αναμένεται να μιλήσουν οι τρεις έως τώρα υποψήφιοι πρόεδροι, που έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές 250 συνέδρων.
Αυτοί είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε «πολιτικό ευνουχισμό».
Μεγάλο χτύπημα, είπε, δέχθηκε η δημοκρατική παράταξη με την προσπάθεια ανακοπής της δυναμικής της Ελιάς στις ευρωεκλογές. Και σε δήλωσή του πριν από περίπου 3 μήνες στο ΚΥΠΕ, είχε πει ότι τεράστια ζημιά προκάλεσε στο κόμμα και η ανεκδιήγητη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου