Cookie

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΕΣ οι εξελίξεις !!~!!!

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

 Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για τα αγροτικά μπλόκα: 
 Σήμερα το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου στην Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των αγροτών θα απαντήσουν στην πρόσκληση για συνάντηση που τους απηύθηνε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός και θα επιλέξουν την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. 
 Διάλογο τους ζητά για το φορολογικό τους και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης “σε όποιο μπλόκο θέλουν, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες του διαλόγου”.
 Μέχρι στιγμής πάντως οι αγρότες έχουν αντιμετωπίσει επιθετικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πάει στα μπλόκα σε μία προσπάθεια να τους προσεγγίσουν.
“Να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό με συγκεκριμένες προτάσεις” κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ ζήτησε να αναλογιστούν τι τους περιμένει αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.
 Σε δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι “δεν μπορεί να ζητούν να τα πάρει όλα πίσω η κυβέρνηση, την ώρα που υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις”.
 Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε ότι «Επιμένουμε στον διάλογο με τους αγρότες, αλλά το πάρτι των αγροτοπατέρων θα τελειώσει» και υποστήριξε ότι “χωρίς τα κοινοτικά κονδύλια, την επόμενη 5ετία δεν υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο”.
 Οι αγροτές από την πλευρά τους, ζητούν διάλογο από μηδενική βάση και για όλα τα ζητήματα: φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής, για το κοκτέιλ των μέτρων δηλαδή, που εξανεμίζει το εισόδημά τους και σύμφωνα με τα όσα λένε οι εκπρόσωποί τους, εάν εφαρμοστεί οδηγεί χιλιάδες από αυτούς εκτός παραγωγής. Στο κάλεσμα συμμετοχής που εξέδωσαν τα 30 μπλόκα που συνεδρίασαν στα Τέμπη αναφέρεται:
 Οι αγρότες που είναι κινητοποιημένοι σε όλη την Eλλάδα, είναι στο δρόμο και στα μπλόκα, και με την παρουσία πολλών νέων να συμμετέχουν γιατί αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας.
 Στη συνάντηση των μπλόκων του Σαββάτου στα Τέμπη, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα τρία βασικά αιτήματα: φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής. Και με δεδομένο ότι αυτά δεν πρέπει να περάσουν, αποφάσισαν σε μια νέα συνάντηση την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, για μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερο συντονισμό, να προσκαλέσουν και τους υπόλοιπους αγρότες που είναι στα μπλόκα, για να έχουν ενιαία φωνή και ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο”. Για τις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, ενώ σε σύσκεψη καλεί και η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων. 
 Στα Τέμπη σήμερα λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της κοιλάδας.
 Ωστόσο οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους. 
 Η πλειονότητα των οργανώσεων αγροτών προσανατολίζονται σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου 2016, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica». 
 Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο τον αποκλεισμό των δρόμων τη Δευτέρα στις 19.00-21.00 στα περισσότερα σημεία που έχουν στηθεί μπλόκα, το πρόγραμμα των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το μεσημέρι (12-14.00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Αλβανία, Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. 
 Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν συμβολικά και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι, όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Σήμερα στις 12.00-14.00 το μεσημέρι, αναμένεται να κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές. Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. 
Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα – και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν και σήμερα συμβολικά το δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο». Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. 
 Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πεστριτσίου. Στο μεταξύ, περισσότερα από 180 τρακτέρ έχουν κατασκηνώσει στο τελωνείο των Ευζώνων και τονίζεται ότι πρόκειται για το μπλόκο Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς.
 Στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη, ενώ στο νομό Πέλλας ενώθηκαν τα μπλόκα και δημιούργησαν ένα νέο στην γέφυρα Αξιού -στα φανάρια Θεσσαλονίκης-, δυναμικότητας άνω των 1.300 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων. Και στους δύο Νομούς, γίνονται συμβολικοί δίωροι αποκλεισμοί.
 Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης, και θα κάνουν και σήμερα, από τις 12.00 έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, συμβολικούς αποκλεισμούς.
 Στον Νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια. Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και αναμένεται να «μπλοκάρουν» τον δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. 
Στο σημείο βρίσκονται από τη Δευτέρα περισσότερες από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία. Στον κόμβο Νησελίου, στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας,το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ – και κατά τις ώρες 12.00-14.00 θα γίνει και σήμερα συμβολικός αποκλεισμός. 
 Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. Νέα μπλόκα έχουν δημιουργηθεί στη Δεσκάτη Γρεβενών και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.
πηγή: lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου