Cookie

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ο...τιμητής των πάντων... ?????

Χρήστος Ράπτης-«Γιαννακάς»???

Αμετανόητος κομπλεξικός και εχθρός των Παπανδρέου..
 Από όλη τη συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου, αλλά και όσα είπαν στον Σκαϊ, Προβόπουλος, Στρος Καν, Ρουμελιώτης, Τόμσεν και άλλοι παράγοντες του ΔΝΤ, 
ο κομπλέξας Χρήστος Ράπτης, σύζυγος τότε της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννακά (που πρόδωσε από τις πρώτες τον Γιώργο Παπανδρέου), κατάλαβε και γράφει στην iiefimerida του ο άθλιος. 

"Ορθιοι, σε μια κουζίνα στο....Νταβός, ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο επικεφαλής τότε του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν συζητούσαν την λύση για το ελληνικό πρόβλημα και την εμπλοκή του ταμείου στο πρόγραμμα".
 Απέκρυψε το αρπακτικό της δημοσιογραφίας-που τα παίρνει σήμερα από κάθε κρατικό οργανισμό και τράπεζα- την θέση του Γ. Παπακωνσταντίνου πως η συζήτηση με το ΔΝΤ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, λίγο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 με καθαρή παρέμβαση των Ευρωπαίων, που το ήθελαν, οπωσδήποτε στο πρόγραμμα. 
 Η αποκάλυψη Προβόπουλου για το έλλειμμα οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, σε περίπτωση που χρειάζονταν χρηματοδότηση και οι αγορές το αρνούνταν. Οπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν έθετε τον προβληματισμό στους ομολόγους του, η απάντηση που έπαιρνε ήταν: 
«Εσείς κάντε τη δουλειά σας πάρτε μέτρα και οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά, δεν θα έχετε πρόβλημα». 
 Οπως πρόσθεσε «οι αγορές όμως ήθελαν εγγύηση ότι θα έπαιρναν να λεφτά τους και αυτή τη εγγύηση δεν μας την έδινε κανείς. Ηταν λοιπόν ζήτημα ευθύνης να βρούμε εναλλακτικές και κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση με το ΔΝΤ, αφού η μόνη πηγή χρηματοδότησης, εκ του καταστατικού του, ήταν το Ταμείο, το οποίο θεωρούσε η Μέρκελ πως χωρίς αυτό δεν θα περνούσαν από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια αποφάσεις για χρηματοδότηση της Ελλάδας.. αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου. 
Οσο για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε: 
 «Η λέξη αναδιάρθρωση χρέους ήταν απαγορευμένη ρητά ακόμη και ως αναφορά στο Eurogroup. 
Μια φορά το είπε ο Ολλανδος ΥΠΟΙΚ και ο Τρισέ απείλησε να φύγει». 
Εκανε πως...δεν άκουσε ο Ράπτης για τα γεγονότα, όπως μας τα θύμισε με αντικειμενικό τρόπο η αποψινή εκπομπή του Σκάϊ..... 
1-Για τον αγώνα μείωσης του χρέους που έκανε η τότε ελληνική κυβέρνηση,αλλά απέρριψαν οι ευρωπακές χώρες και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Τρισέ..
 2- Αντί να γράψει την αλήθεια...ο διαστρεβλωτής των γεγονότων λόγω του μίσους του προς το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, επιδίδεται σε μιά άνευ προηγουμένου αλητεία γράφοντας πως η είσοδος του ΔΝΤ στην Ελλάδα αποφασίστηκε σε μιά κουζίνα..Και αυτό να έγινε δεν αποφασίστηκε τίποτα αφού το ΔΝΤ το είχαν επιβάλει Μέρκελ και ευρωπαίοι εταίροι.. 
3-Κάνει την πάπια ο Ράπτης για την οικονομική κατάσταση που είχε παραλάβει ο Γιώργος από τον Κωστάκη, για το χρέος των 300 δις ευρώ και τα 36 δις ευρώ δημόσιο έλλειμμα (15,5% του ΑΕΠ)... 
4-Μιλιά για τις εκατοντάδες μεταρρυθμίσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και παραδέχθηκε ως και ο Προβόπουλος, πως ήταν η μόνη εποχή που έγιναν μεταρρυθμίσεις, άλλα αν οι επόμενοι δεν τις εφάρμοσαν.. 
Ολα αυτά είναι για τον εντεταλμένο συγκεκριμένου κόμματος και γνωστών οικονομικών συμφερόντων Ράπτη....ασήμαντες λεπτομέρειες... 
Ενώ κατά την άποψη του το σημαντικόπτερο όλων είναι τα..."λεφτά υπάρχουν"... 
Μιά λέξη... Ντροπή ..... 

 Πηγη: Harris Kodopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου