Cookie

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Στις 8 Μαΐου 2016 !!!!

Η «πρώτη φορά Αριστερά»
Ηλίας Αρβανίτης

Υποτιθέμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 

 Ψήφισε το πιο τερατώδες ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και το δυσβάστακτο φορολογικό νομοσχέδιο των τελευταίων 40 χρόνων.
 Αλήθεια που πήγαν οι κόκκινες γραμμές τους; 
Αλήθεια που πήγαν οι αγανακτισμένοι; 
Αλήθεια που πήγε το ουρλιαχτό «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή»;
 Αλήθεια που πήγε το κίνημα «δεν πληρώνω»; 
Αλήθεια που πήγε η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;
 Αλήθεια που πήγε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; 
Αλήθεια που πήγε η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο; 
Αλήθεια που πήγε η φανφάρα «στα τέσσερα»;
 Αλήθεια που πήγε η εξαγγελία, αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει κανένα μνημόνιο;
 Αλήθεια που πήγε η εξαγγελία 751€ κατώτατος μισθός;
 Αλήθεια που πήγε η 13η σύνταξη; 
Αλήθεια που πήγε η εξαγγελία, όχι άλλους φόρους στους μισθωτούς, αγρότες και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες; 
Αλήθεια που πήγε η εξαγγελία, καμία αύξηση του ΦΠΑ και διατήρηση της έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά; 
 Αλήθεια που πήγαν οι 12000€ αφορολόγητο; 
Αλήθεια που πήγε η εξαγγελία, για 2 δις € στην ανθρωπιστική κρίση; 
Αλήθεια που πήγε η μείωση του χρέους κατά 50%;
 Αλήθεια που πήγε η διασφάλιση των κόκκινων δανείων; 
 Αλήθεια που πήγε η ατάκα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»; 
Αλήθεια που πήγε η εξαγγελία, όχι στην πώληση του Λιμανιού του Πειραιά και των περιφερειακών αεροδρομίων; 
Αλήθεια που πήγαν οι καλύτερες μέρες που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Αλήθεια….. Αλήθεια….. Αλήθεια….. Αλήθεια….. 
Μπορώ να γεμίσω σελίδες και σελίδες….. 
 Πάμε τώρα λοιπόν να δούμε τις έννοιες της αλήθειας τους.
 Οι κόκκινες γραμμές τους ξεθώριασαν και υπόγραψαν το τρίτο μνημόνιο και το τέταρτο καπάκι από πάνω για να μην κρυώνει το τρίτο. 
Ο αχταρμάς των αγανακτισμένων ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, 
με την βοήθεια των 
ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ, 
και των 
ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟΦΑΣΙΣΤΩΝ 
είχαν μόνο ένα μέλημα, να «πέσει» η κυβέρνηση Παπανδρέου του 44%, και με την βοήθεια, του επιρρεπή της καρέκλας και της υστεροφημίας του, Βενιζέλου τα κατάφεραν. Κατάφεραν όμως να μας διαλύσουν και να υπογράψουν άλλα δύο μνημόνια και το καπάκι τέταρτο και να χρεώσουν ακόμα και τα παιδιά των παιδιών μας και ακόμα περαιτέρω. 
Αν δεν είχαν όλοι αυτοί «ρίξει» την κυβέρνηση Παπανδρέου, από το 2014 θα ήμασταν εκτός μνημονίων και θα είχαμε βγει στις αγορές. Η Βουλή που δεν κάηκε τότε καίγετε καθημερινά με τις φανφάρες που ακούμε και γελάνε ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν από πολιτική και πολιτικούς. Γεμίσαμε πολιτικούς απατεώνες που άλλα πιστεύουν, άλλα ψηφίσουν, αλλιώς τα εξαγγέλλουν και αλλιώς τα δικαιολογούν. Αυτά όμως τα λένε πρώτα από όλα για να τα πιστέψουν αυτοί και μετά ο Ελληνικός λαός. Ο πρωθυπουργός δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ τότε και προέτρεπε τον λαό να κάνει το ίδιο, αλλά έμενε στο νοίκι, και όσοι έλεγαν ότι θα το καταργήσουν, όχι μόνο δεν το κατάργησαν, αλλά θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ όχι μόνο για τα σπίτια που έχουμε, αλλά και για ότι περπατάει και ότι κινείται.
 Όσοι δεν πλήρωσαν τότε τον ΕΝΦΙΑ τους τον ζητάνε τώρα και μάλιστα αναδρομικά. Που πήγαν τα ανοιχτά διόδια, που ήταν ακριβά; Μήπως τώρα είναι φτηνά ή έγιναν τζάμπα; 
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Τσίπρα, όσο και τα αμέτρητα Ζάππεια του Σαμαρά, τα πίστεψε ο Ελληνικός λαός και εξαπατήθηκε για ακόμα μια φορά, γιατί στην τελική ήταν και τα δύο κουρελόχαρτα και είμαι σίγουρος ότι δεν τα πίστευαν ακόμα και αυτοί και τα εξήγγειλαν.
 Όσο για την κατάργηση του μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ένα ψεύτικο όνειρο και πάει….. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο έπεσε παρακαλώντας «στα τέσσερα», αλλά είναι ακόμα γονατιστή και με σκυμμένο το κεφάλι διαπραγματεύεται, παρακαλώντας τους πάντες και πιο πολύ τον ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ, 
για να σώσουν τις καρέκλες τους και την υστεροφημία τους. 
 Η υποτιθέμενη «πρώτη φορά Αριστερά» υιοθέτησε τα δύο προηγούμενα μνημόνια, ψήφισε πανηγυρικά και τρίτο, αφού έκανε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ σε όλα, μας έφερε και καπάκι τέταρτο μνημόνιο για να την θυμόμαστε, αφού μας εξαπάτησε με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, βρίζοντας την. Που είναι ο κατώτατος μισθός των 751€, χάθηκε κι αυτός, και οι νέοι μας πληρώνονται με «αυξημένο» μισθό από 180€ μέχρι 400€ το μήνα και οι πιο πολλοί ανασφάλιστοι, ή με ελάχιστα ένσημα το μήνα, δεν τους άρεσαν τα 525€, ούτε η κατώτατη σύνταξη των 600€ και την «αύξησε» και αυτήν στα 384€ με 40 και πλέον χρόνια ασφάλισης και στα 67 χρόνια ζωής των εργαζομένων. 
Οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών «μειώθηκαν» αυξανόμενες. 
Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. 
Η 13η σύνταξη έγινε κι αυτή όνειρο απατηλό. Κορόιδεψαν τους συνταξιούχους νυν και επόμενους για 13η φορά. 
Οι συντάξεις χηρείας από το 70% της σύνταξης του συζύγου, «αυξήθηκαν» στο 50%, και μάλιστα μετά τα 55 χρόνια της συζύγου. 
Οι φόροι που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε εξαϋλώνει ακόμα και τα πενιχρά εισοδήματα που έχουμε, όσο για το αφορολόγητο των 12000€, «αυξήθηκε» και αυτό στις 8500€ περίπου. 
Έτσι οι συνταξιούχοι και μισθωτοί που πληρώνονται με τα κατώτατα όρια να πληρώσουν φόρο. Μας ήρθε καπάκι και ο ΦΠΑ 24% για να έρθουμε στα ίσα μας. 
Που είναι λοιπόν η διασφάλιση των νέων, των αγροτών, των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών; 
Που είναι οι μειώσεις φόρων για όλες τις παραπάνω κατηγορίες των Ελλήνων φορολογούμενων; Πήγαν κι αυτές όπως τόοοοσα άλλα στις καλένδες. 
Τα κόκκινα δάνεια στεγαστικά και μη, θα πάνε η πήγαν ήδη στους μεγαλοκαρχαρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού. Το σπιτάκι για να βάλει μέσα την οικογένειά του ο Έλληνας φορολογούμενος, που πήρε με δανεικά και τις οικονομίες μιας ζωής κινδυνεύει να το χάσει μέσα από τα χέρια του. 
Με την εξαγγελία, καμία ιδιωτικοποίηση ανδρώθηκε και ψηφίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά εφόσον στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα της εξουσίας άρχισε τις πωλήσεις του Εθνικού μας πλούτου, όπως είναι του κερδοφόρου Λιμανιού του Πειραιά και τα περιφερειακά αεροδρόμια . 
Και ενώ ο πρωθυπουργός υπέγραφε το σύμφωνο πώλησης του ΟΛΠ, οι υπουργοί του έσκιζαν τα ιμάτια τους, λέγοντας δεν υπάρχει πώληση. 
Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου, από την θεατρική παράσταση που μας κυβερνά.
 Δουλεύουν τον εαυτό τους και νομίζουν ότι δουλεύουν κι εμάς.
 Όλους μας δουλέψατε τον Γενάρη του 2015, τώρα που ξυπνήσαμε από τον λήθαργο και τα καταλαβαίνουμε όλα, είναι αργά για μας πια. Τελικά η εξουσία είναι σαν το βιολί!!! 
Το πιάνεις με την αριστερά και το παίζεις με τη δεξιά... Κρίμα!!! 
Έχω τόσα ακόμα να γράψω για την υγεία, την παιδεία, τα ξεχασμένα πόθεν έσχες υπουργών, για το βόλεμα των δικών τους παιδιών-συζύγων-εξαδέλφων-αδελφών και όλων των μέχρι τρίτου βαθμού συγγενών και φίλων, που θα σας κουράσω. Η Ελλάδα διώχνει το μέλλον της, τα παιδιά μας, στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο και υποδέχεται πρόσφυγες και μετανάστες για να λύσουν το δημογραφικό και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας με τις επενδύσεις τους. 
ΟΙ επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου του 44% δικαιώνονται καθημερινά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από εγκρίτους πολιτικούς και οικονομολόγους όλης της υφηλίου.
 Αν είχαν αφήσει όλοι οι παραπάνω την κυβέρνηση του να ολοκληρώσει το έργο της, όλα τα παραπάνω θα ήταν ένας κακός εφιάλτης που δεν θα πραγματοποιούταν και η ζωή μας θα ήταν τελείως διαφορετική παρόλα τα λάθη που έγιναν την περίοδο 2009 – 2011. 
 Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για την περίοδο 2012 – 2016 με τα πιο μελανά χρώματα, χωρίς βέβαια να ξεχάσει και την περίοδο 2004 – 2009 του Κώστα Καραμανλή και των κυβερνήσεων του για το κακό που έκαναν την χώρα με τα ψεύτικα στοιχεία που ανακοίνωναν και τις πελατειακές σχέσεις που εφάρμοσαν στο κράτος. 
 Μακάρι οι κυβερνόντες, ένθεν και ένθεν, να αλλάξουν ρώτα και να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το καλό της πατρίδας μας.
 Γιατί μόνο με Εθνική Συνεννόηση θα βγούμε από την κρίση, οικονομική και πολιτική. 
Ας αφήσουν πίσω τους το «Εγώ» και ας πάνε όλοι μαζί στο «Εμείς», και όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. 
Ας αφήσουν πίσω τους τις πολιτικές φανφάρες και ας κοιτάξουν μπροστά, μόνο έτσι θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και για την ταλαιπωρημένη και κουρασμένη από της υποσχέσεις και τις πολιτικές πατρίδα μας. Από τον Ιούνιο του 2011 είχε ζητήσει εθνική συνεννόηση από Σαμαρά και Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά αυτοί περί άλλων τύρβαζαν. Αν είχε γίνει τότε σήμερα θα ήμασταν σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση και μάλιστα θα είχαμε βγει από το πρώτο μνημόνιο, όπως η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία και τώρα τελευταία και η Κύπρος και δεν θα υπογράφαμε ούτε δεύτερο, τρίτο η και τέταρτο μνημόνιο μόνο και μόνο για να γίνουν πρωθυπουργοί οι Σαμαράς και Τσίπρας. Βέβαια μην ξεχνάμε και τον αιώνιο αντιπρόεδρο Βενιζέλο που έβαλε κι αυτός το θαυματουργό χεράκι του, μαζί με τους αυλικούς του για να γίνει η πολιτική εκτροπή και η αποστασία τον Οκτώβρη του 2011, έτσι ώστε να «πέσει» η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με όλες τις συνέπειες για την χώρα που ακολούθησαν. Τελειώνοντας, εύχομαι την επανένωση και επανεκκίνηση του Σοσιαλιστικού χώρου στην πατρίδα μας, με καθαρές κουβέντες για αξίες και δημιουργία, Δημοκρατία και Σοσιαλισμό.
 Όλοι μαζί να πολεμήσουμε για τις αξίες και τα αυτονόητα, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας και εν κατακλείδι για την Πατρίδα μας.
 Είδομεν….. Σημείωση – Επισήμανση : 
Η πραγματική πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση, ήταν η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου που εκλέχτηκε στις 18 Οκτώβρη 1981, με 48% και 175 έδρες. 
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Πηγή: Ηλίας Αρβανίτης 
Μέλος : Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου