Cookie

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ !!!

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 
 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ, ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ - Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη κατάφερε να εξαρθρώσει η υποδιεύθυνση της Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής/ Η εξάρθρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από τεράστια επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο στην Αθήνα αλλά και στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στη Ζάκυνθο

 Πρόκειται για πανευρωπαϊκό κύκλωμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, δρούσε τα τελευταία χρόνια μεταφέροντας μέσω Ελλάδας ναρκωτικά όλων των ειδών, αποκομίζοντας κέρδη, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ./ Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, βρίσκεται πιθανότατα στην Αλβανία. Δείτε φωτογραφίες με τα δρομολόγια της σπείρας, την παραλία στη Ζάκυνθο που κατασχέθηκαν 678 κιλά χασίς και των φορτηγών που χρησιμοποιούσαν οι έμποροι ναρκωτικών Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών με αρχηγό ένα αλβανό αρχιμαφιόζο με άκρες στο πολιτικό κατεστημένο και χρηματοδότη κόμματος της γειτονικής χώρας, ο οποίος είχε έναν Έλληνα για σύνδεσμο και κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής Η εγκληματική οργάνωση είχε διεθνή χαρακτήρα και πολυετή δράση μεταφέροντας με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης καθώς και κοκαΐνης), μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών - της χώρας μας συμπεριλαμβανομένης - αλλά και από την Αλβανία προς την Ευρώπη. Προχθές σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αφίδνες - Ασπρόπυργο - Γλυκά Νερά - Υμηττό - Κορυδαλλό - Σαλαμίνα - Καλλιθέα - Κηφισιά), στη Ζάκυνθο και στη Βέροια, συνελήφθησαν 15 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 13 Έλληνες (μία γυναίκα) και 2 υπήκοοι Αλβανίας. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί τους είναι επίσης 2 Έλληνες και 2 υπήκοοι Αλβανίας που διαμένουν στο εξωτερικό. Ο αρχηγός με τις «χοντρές άκρες» και ο Έλληνας σύνδεσμος Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ήρθε μετά τις πολύμηνες έρευνες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Οι έρευνες αποκάλυψαν τη δομή, τον τρόπο ενέργειας, τις τακτικές της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τη διεθνική της δράση, τόσο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης όσο και σε χώρες των Βαλκανίων. Διέθετε μεταφορικές εταιρείες (σε ονόματα «αχυρανθρώπων») σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες ταξινομούντο τα φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών που διέθεταν, ούτως ώστε να αποφεύγεται η στοχοποίησή τους σε περίπτωση κατασχέσεως μεταφερομένων ναρκωτικών και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός και η συσχέτισή τους με τα υποκρυπτόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
 Όπως εξήγησε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία προς την Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, ο 44χρονος υπήκοος Αλβανίας (κάτοικος εξωτερικού) ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του χρηματοδότη, αλλά και τη διεύθυνση των μεταφορών από την Αλβανία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, οδικώς με φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και δια θαλάσσης με ταχύπλοα σκάφη. 
Άμεσος συνεργάτης του και συντονιστής της μεταφοράς, της προσωρινής αποθήκευσης και διαμετακόμισης μέσω Ελλάδος, ήταν ο 46χρονος Έλληνας συλληφθείς ο οποίος ήταν υπεύθυνος και με την παραλαβή των χρηματικών πόρων για την χρηματοδότηση των μεταφορών, την ανεύρεση και στρατολόγηση υποστηρικτικών μελών καθώς και επαγγελματιών αυτοκινητιστών, προκειμένου να εκτελούν τα δρομολόγια ως οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων, μέσα στα οποία αποκρύπτοντο οι ποσότητες των ναρκωτικών. 
Τη διακίνηση των ναρκωτικών από και προς την Δυτική Ευρώπη, είχαν αναλάβει ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας που διαμένει στο εξωτερικό και ο 59χρονος Έλληνας συλληφθείς, δρώντας σε επιχειρηματικό επίπεδο σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ολλανδία και Βέλγιο,
 Όπως προέκυψε συνεργάζονταν με άλλα εγκληματικά δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών της Ευρώπης διαθέτοντας παράλληλα στις χώρες αυτές αποθηκευτικούς χώρους. Επιπρόσθετα ο 52χρονος, που είναι βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα και ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ήταν επιφορτισμένος με τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης με φορτηγά αυτοκίνητα και ρυμουλκούμενα οχήματα, με την ανεύρεση νομίμων φορτίων που θα χρησιμοποιούντο ως κάλυψη των παρανόμων μεταφερόμενων ναρκωτικών και την ανεύρεση οδηγών για την πραγματοποίηση των παρανόμων μεταφορών. 
 Την μετασκευή μερών των φορτηγών αυτοκινήτων με ειδικές κρύπτες αποκρύψεως είχαν αναλάβει δύο Έλληνες - μέλη της σπείρας - σε συνεργεία φορτηγών αυτοκινήτων που διατηρούσαν στην περιοχή του Ασπροπύργου.
 Επιπρόσθετα, σε αρκετές περιπτώσεις συλλήψεων μελών της οργάνωσης, απέστελλαν διάφορα χρηματικά ποσά στους συλληφθέντες ή σε μέλη των οικογενειών τους, με προφανή σκοπό την μη αποκάλυψη της δομής της εγκληματικής οργανώσεως. Επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ζει μόνιμα στη Βουλγαρία, ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο της διεκπεραίωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την ίδρυση εικονικών εταιρειών «βιτρίνα» και της ταξινόμησης εγγραφής σε αυτές των φορτηγών αυτοκινήτων, επ’ ονόματι «αχυρανθρώπων» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (κυρίως στην Αυστρία και τη Βουλγαρία). 
 Τι έδειξε η παρακολούθηση Από τις έρευνες διαπιστώθηκε: 
 Την 25-01-2014 από τις Λιμενικές Αρχές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, κατελήφθη 62χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, να μεταφέρει, με σκοπό την εξαγωγή από την Ελλάδα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -451- κιλών και -355- γραμμαρίων περίπου, εντός φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών με επισυρόμενο. Στην εν λόγω υπόθεση κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός 59χρονος ημεδαπός μέλος της οργάνωσης. Την 04-12-2014 σε συνοριακό σταθμό στα σύνορα Σερβίας - FYROM, κατελήφθη από Αρχές Σερβίας ημεδαπός να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -678.500- γραμμαρίων σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός επισυρόμενου θαλάμου φορτηγού διεθνών μεταφορών συνιδιοκτησίας με 52χρονο ημεδαπό συλληφθέντα μέλος της οργάνωσης. 
Την 19-04-2015 κατελήφθη από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου 38χρονος ημεδαπός, να κατέχει -23- κιλά κοκαΐνης σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός φορτηγού διεθνών μεταφορών, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και με επισυρόμενο θάλαμο ιδιοκτησίας εταιρείας συμφερόντων του 50χρονου υπηκόου Αλβανίας, μέλους της οργάνωσης που διαμένει στο εξωτερικό. Την 30-04-2015 στην περιοχή Kulata Βουλγαρίας κατελήφθη ημεδαπός να κατέχει -531- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντός φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών με επισυρόμενο θάλαμο, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος, ιδιοκτησίας εταιρείας συμφερόντων 33χρονου συλληφθέντα ημεδαπού μέλους της οργάνωσης. 
 Τελικά, περί τα τέλη Απριλίου του 2016 από τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος οργανώθηκε η μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα από την Αλβανία μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης της οποίας η παραλαβή θα πραγματοποιείτο στην Ζάκυνθο.
 Έτσι στις 11.30 το πρωί της 8ης Μαίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν στη Ζάκυνθο πέντε μέλη της οργάνωσης και κατάσχεσαν 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης καθώς και τα φορτηγά μεταφοράς και αποθήκευσής της, ταυτόχρονα δε στην Πάτρα όπου είχαν πλεύσει, συνελήφθησαν και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκε ταχύπλοο σκάφος.
 Με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών της Ζακύνθου ερευνήθηκε εξονυχιστικά η νησίδα όπου είχαν προσωρινώς αποθηκευθεί τα ναρκωτικά. 
 Τι κατασχέθηκε Σε έρευνες σε περιοχές της Αττικής (Γλυκά Νερά, Νίκαια, Καλλιθέα, Αφίδναι, Υμηττό, Παγκράτι), στην Ζάκυνθο και στην Βέροια, σε οικίες και οχήματα των προαναφερομένων εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 57 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος πέντε Δ.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα και τρεις (3) επισυρόμενοι θάλαμοι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καραμπίνα και πιστόλι κρότου, 21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δυο ζεύγη και μια μονή πινακίδα κυκλοφορίας οχημάτων Αρχών Βουλγαρίας, το χρηματικό ποσό των 14.940 ευρώ, το χρηματικό ποσό 100 κορόνων Τσεχίας και 8 δολαρίων Η.Π.Α., τέσσερις εταιρικές σφραγίδες και πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων σχετιζομένων με την δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, 39 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής Τα 39 κινητά και τα χρήματα που κατάσχεσαν οι αρχές…. Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης 
 Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό , μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης έχουν κατασχεθεί ένα ταχύπλοο σκάφος και φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, με τα οποία γινόταν η μεταφορά ναρκωτικών. 
 Συγκεκριμένα , την Κυριακή 08/05/2016 κατασχέθηκαν στην Ζάκυνθο 700 κιλά ακατέργαστης κάνναβης το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προορίζονταν για χώρες της Ευρώπης. 
Την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν η Ασφάλεια και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, συντόνισαν αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής οι οποίοι παρακολουθούσαν τα ίχνη των μεταφορέων που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Πέντε από αυτούς, εκ των οποίων δυο από τη Κυψέλη Ζακύνθου, συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης. 
 Οι διακινητές είχαν μεταφέρει το παράνομο φορτίο μέσα σε μαύρους σάκους από την Πάτρα με σκάφος το οποίο κατασχέθηκε και το παρέδωσαν στους δυο ντόπιους που είχαν αναλάβει να κρατήσουν ένα μέρος για να το διακινήσουν εντός Ελλάδας και να εξάγουν το μεγαλύτερο στο εξωτερικό.
 Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου αναμένεται να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Ζάκυνθο : Συλλήψεις πέντε ατόμων για ναρκωτικά - Στα 700 κιλά το χασίς που εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνελήφθησαν νωρίς το μεσημέρι 5 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατασχέθηκαν 500 κιλά χασίς. 
 Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας με την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο. 
Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κέντρο της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή του μικρού Διοικητηρίου αστυνομικοί ακινητοποίησαν αυτοκίνητο όπου εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. 
Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε και σκάφος το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού. 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων με νεότερες πληροφορίες που με επιφύλαξη μεταφέρουμε, να μιλούν και για μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών , για ακόμη 200 κιλά Κυριολεκτικά σκηνές από κινηματογραφική ταινία θυμίζουν όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (8/5/2016) στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, όταν μετά από επιχείρηση που τις τελευταίες ημέρες εξελισσόταν αστυνομικοί εγκλώβισαν δυο αυτοκίνητα και συνέλαβαν τους επιβάτες τους που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες χασίς και οι οποίες κυμαίνονται στα 700 κιλά Το μπλόκο τέθηκε σε εφαρμογή στην παραλιακή οδό της πόλης, στο ύψος του Strada Marina ενώ παράλληλα εξελισσόταν και άλλη επιχείρηση στη θάλασσα με σκάφος όπου οι δράστες φέρονται να είχαν φέρει ναρκωτικά, πιθανόν από την Αλβανία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από τα άτομα που συνελήφθησαν τουλάχιστον τα τρία , ήταν από την Ζάκυνθο , ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Αθήνα .
 Τίποτα ακόμη δεν έχει κλείσει ενώ αναμένονται εξελίξεις με πιθανή την εμπλοκή ίσως κι άλλων ατόμων

πηγή: zantepress24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου