Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Έγινε Μπάχαλο !!!!

Η κυβέρνηση με τη Cosco ?


Ο Φλαμπουράρης έβαλε «χέρι» στον Δρίτσα 
Το απόλυτο μπάχαλο για το θεμα της Cosco, προκαλει εκτός από τον διεθνή διασυρμό και σοβαρό ενδοκυβερνητικο θέμα.
 Το περιεχόμενο της επιστολής Cosco με την οποία καταγγέλλει ουσιώδεις αλλαγές στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε στην Βουλή με αυτό που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της εταιρείας και της κυβέρνησης παραδέχθηκε ο κ. Θοδωρής Δρίτσας στην Βουλή επισημαίνοντας ωστόσο ότι έγιναν «στο πλαίσιο δικαιοδοσίας του». 

 Υπογράμμισε πάντως ότι οι αιτιάσεις της εταιρείας θα «μελετηθούν και θα ληφθούν υπόψη.
 Θα εξεταστούν και η κυβέρνηση θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις». 
Σύμφωνα δε με πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη σχετική τροπολογία ενώ ενδεικτική της αναστάτωσης που προκλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η έκτακτη παρουσία του Αλέκου Φλαμπουράρη στην συνεδρίαση της επιτροπής. 
 Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «Θα διαβάσω την επιστολή πιο συστηματικά γιατί απαιτεί συστηματική μελέτη. Κατ’ αρχήν θα πω ψυχραιμία. 
Δεν μπορεί μια κοινοβουλευτική επιτροπή, μια νομοθετική διαδικασία να αναστατώνεται και να μπαίνουν ζητήματα αναβολών του πρωθυπουργικού ταξιδιού και της νομοθετικής διαδικασίας», ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «οι σχέσεις μας με την Κίνα είναι σταθερές.
 Όλη η κυβέρνηση με όλα τα μέλη της υπηρετούμε αυτούς τους σχεδιασμούς με συνέπεια …
 Όλα τα άλλα είναι παραπολιτικά ειδησεογραφικού χαρακτήρα». 
 Ο ίδιος επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκλήθησαν για ακρόαση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή «αλλά δεν ήρθαν και έστειλαν επιστολή» ενώ κάλεσε τους βουλευτές να διαπιστώσουν εάν το περιεχόμενο της επιστολής «αντιστοιχεί στον σεβασμό του κοινοβουλίου και της νομιμότητας».
 Ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έχει την δυνατότητα αλλαγών και νομοτεχνικών βελτιώσεων.
 «Προβλέπεται ότι το ελληνικό δημόσιο δεν δεσμεύεται πως το σχέδιο του κυρωτικού νόμου θα κατατεθεί στην Βουλή χωρίς αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «το σχέδιο κυρωτικού νόμου σε σύγκριση με αυτό που ήρθε έχει διαφορές στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει η κυβέρνηση». 
 Παράλληλα επιτέθηκε στην εταιρεία λέγοντας «τις αναφορές που με στοχοποιούν ή βρίσκουν δε ξέρω τι, είναι ανούσιο να τις συζητάμε. 
Με προσβάλει και δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στην Βουλή μεταξύ μιας εταιρείας και ενός υπουργού με αυτούς τους κανόνες. Ας το αφήσουμε ας μην θυμηθούμε την ταινία του Κούνδουρου «Ο Δράκος». 
Δεν είναι ο υπουργός «δράκος». 
Η συζήτηση γίνεται με ολη κυβέρνηση». 
 Τέλος επισήμανε ότι «Η επιστολή θα ληφθεί υπόψη αλλά να το αντιμετωπίσουμε σε αυτό το επίπεδο. 
Η κυβέρνηση θα το μελετήσει.
 Θα δει τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις και θα δούμε πως θα το ρυθμίσουμε. 
Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται το θέμα. 
Δεν θα κάνω άλλα σχόλια». 

 πηγή: lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου