Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΆΠΟΨΗ !!!!!!!

Πιο συγκεκριμένα,
 Είπε τα εξής για όλους και για ολα: 
 Για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «Υπάρχει μια συμπαιγνία των λαϊκιστών σε αυτή τη χώρα.
 Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στηρίζονται από στελέχη της διακυβέρνησης Καραμανλή, όσων θέλουν να γράψουν την ιστορία από το 2009 και να μας πείσουν ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση και οχι το αντίστροφο.
 Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ, πολλώ δε μάλλον να έχουν υποστηρικτές στο στρατόπεδο του κ. Καραμανλή». 

 Τι σημαίνει προοδευτικός σήμερα; «Προοδευτικός σημαίνει ότι δίνεις δυνατότητες, πόρους και ευκαιρίες σε μη προνομιούχους. Να ζεις σε μια κοινωνία που δεν θα εξαρτάσαι από τα λεφτά του πατέρα σου ή της γιαγιάς σου, αλλά θα μπορείς να σπουδάσεις, να εργαστείς, να προοδεύσεις, να έχεις χρόνο για πολιτισμό και ψυχαγωγία και όχι να είσαι έρμαιο της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ και των λουκέτων.” 
 Για τη ΝΔ «Το Συνέδριό μας δεσμεύει για τις προεκλογικές μας συνεργασίες. 
Δεν υπάρχει πρόθεση συνεργασίας με τη ΝΔ. Μπορεί κάποιοι, σε αρκετά κόμματα, να εμπνεύστηκαν από τη μεταρρυθμιστική αύρα του κ. Μητσοτάκη – εγώ προσωπικά όχι – αλλά θα τη δούμε στην πράξη όταν έρθει η ώρα και εφόσον δεν έχουν απογοητευτεί πλήρως όσοι τον βλέπουν να κρατά σήμερα τις ισορροπίες με το καραμανλικό μπλοκ.» 
 Για τον διάλογο με ΠΑΣΟΚ/προοδευτικές δυνάμεις «Εμείς μπήκαμε σε έναν διάλογο, πιστεύοντας ότι το άθροισμα ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ δεν είναι αρκετό. 
Είπαμε πάμε από την αρχή, να φτιάξουμε ένα νέο κόμμα, να ψηφίσουν όλοι ηλεκτρονικά, να υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι, να γίνει διάλογος. 
Να υπάρχει ένας μετριοπαθής προοδευτικός πόλος να ασχοληθεί με τη μεσαία τάξη. 
Τώρα η συζήτηση δυστυχώς έφτασε στο σημειο προσωπικών αντεγκλήσεων.
 Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα κόμματα ούτε για την ελληνική κοινωνία. 
Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, θα δώσουμε την καλή μας διάθεση, υπάρχουν δυνάμεις και φωνές να προχωρήσουμε.»
 Για τις τηλεοπτικές άδειες: 
 “Ειναι μια μάχη του χθες με όρους του προχθές.
 Όσοι είναι μέχρι 25 ετών στην Ελλάδα δεν βλέπουν τηλεόραση, το μέλλον είναι στο διαδίκτυο.
 Η υπόθεση θα βρεθεί και θα καταπέσει στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο γιατί παραβιάζει την πολυφωνία στην ενημέρωση. Ανεξάρτητα από τη συζήτηση για παλιά και νέα διαπλοκή, σημασιά έχει να έχει πρόσβαση ο πολίτης σε ποιοτική ενημέρωση, να υπάρχει πολυφωνία, να μην ειναι τα κανάλια πολιτικό φερέφωνο της κυβέρνησης.” 
 Για το δημόσιο χρέος: «Είναι μια παγκόσμια και πανευρωπαϊκή συζήτηση. 
Στην Ελλάδα το χρέος συσσωρεύτηκε από πρακτικές της μεταπολίτευσης και ιδιαίτερα από αυτές της περίοδου Καραμανλή 2004-2009.
 Τώρα η συζήτηση για την Ελλάδα δεν ευνοείται από τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και συνδέεται με πολιτικές αποφάσεις, τη συμμετοχή του ΔΝΤ, την πορεία της αξιολόγησης, την άρνηση να μεταφερθούν/χαριστούν πόροι από τις πλουσιότερες προς τις φτωχότερες χώρες.»
 Για την ευρωπαϊκή ενοποίηση:
 «Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για νέους θεσμούς και ταμεία στην Ευρώπη, να μην ξεχνάμε ότι η συντηρητική πλειοψηφία θα ζητήσει σκληρούς όρους για όσους συμμετέχουν.
 Εύχομαι η Ελλάδα να είναι στο διάλογο, να είμαστε περήφανοι, αξιοπρεπείς, να είμαστε εντάξει απέναντι στους εταίρους μας, να τους κοιτάμε ευθέως στα μάτια για να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύιρο για εμάς και όχι να βρεθούμε πάλι με το ένα πόδι έξω από την ΕΕ, όπως πέρυσι το καλοκαίρι». 
 Για την ευρωζώνη και τη διαπραγμάτευση:
 «Η Ελλάδα πληρώνει πολύ πιο ακριβό το ευρώ, σε σχέση με τους εταίρους μας. 
Δεν είμαστε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τα ομόλογά μας δεν ειναι αξιόπιστα, οι επιχειρήσεις δε μπορουν να δανειστούν, οι τράπεζες ειναι δεμένες, τα νοικοκυριά ειναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό.
 Αντί η κυβέρνηση να ασχολείται με το χρέος, ας κλείσει τις εκκρεμότητες της ά κ β’ αξιολόγησης.
 Φοβάμαι ότι πάμε σε ένα νέο γύρο καθυστερήσεων».
 Για τις επαφές του Πρωθυπουργού με τους ΕυρωπαίουςΣοσιαλιστές:
 «Ο κ. Τσίπρας έιναι πρωθυπουργός μιας χώρας σε δεινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση. 
Καλά κάνει και μιλάει με ξένους ηγέτες και προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες, αρκεί βέβαια οταν κάθεται στο τραπέζι με αυτούς που τον έχουν δανείσει, να τους λέει και τι θα κάνει με τα λεφτά που έχει πάρει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου