Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΛΕΤΕ ???

ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ !  

Η Κεντροαριστερά έχει «σφυγμό»!
 Ξαναζεσταίνονται για τα καλά οι συζητήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με την ελπίδα η ενότητα στο χώρο – εφόσον επιτευχθεί – να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και όχι αθροιστικά.
Αφορμή οι συναντήσεις με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι επισήμως από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ξεκαθαρίζουν ότι σκοπεύει να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του.

 Ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο το μεσημέρι με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ την επόμενη εβδομάδα – λόγω απουσίας του στο εξωτερικό 
– θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά και πιθανόν και τον Σταύρο Θεοδωράκη. 
 Αν και το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών δεν μπορεί να προεξοφληθεί, γεγονός είναι ότι δείχνουν πως κάτι κινείται και πάλι, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα απραξίας. 
Απομένει να φανεί αν ο κ. Παπανδρέου θα θέσει ατζέντα στους συνομιλητές του, καθώς και η απάντηση την οποία θα δώσουν οι κύριοι Θεοχαρόπουλος-Θεοδωράκης και η κυρία Γεννηματά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εκτιμούν πως ο ίδιος θα μπορούσε ακόμη και να ηγηθεί της προσπάθειας για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ιδίως εάν το σχέδιο επιμείνει σε εκλογή επικεφαλής από τη βάση – δίχως πάντως ο ίδιος να έχει ανοίξει τα χαρτιά του.
 Σε περίπτωση πάντως εκλογής από την βάση, η κα Γεννηματά θα διεκδικήσει την ηγεσία όπως έχει δηλώσει και επίσημα.
 Αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε προσέγγιση του κ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ δεν μοιάζει εύκολη υπόθεση, μετά τα όσα έχουν ακολουθήσει από τον Ιανουάριο του 2015, αφού υπάρχει εκατέρωθεν καχυποψία και επιφυλακτικότητα. 
Ενδέχεται όμως αυτή τη φορά η προοπτική της ενιαίας και μεγάλης Κεντροαριστεράς να λειτουργήσει συγκολλητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου