Cookie

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ...

ΚΑΝΕΝΑΝ ΨΕΦΤΡΑΚΟ ??????
 Τσίπρας εκτός εαυτού:
 Στοχοποίησε επιχειρηματίες, επένδυσε στην πόλωση, απέτυχε να πείσει 
 Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στις 15.10 η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. 
 «Από την πρώτη ημέρα της θητείας σας ως πρόεδρος της ΝΔ ζητήσατε εκλογές κι ας είχαν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τις προηγούμενες εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Παρακολουθούμε την λυσσαλέα προσπάθεια του αποτυχημέου πολιτικού συστήματος και των μιντιακών συμμάχων του να τυλίξουν την χώρα στο σκοτάδι, είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε γενικώς σε συμφέροντα που «θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. «Και ξέρετε γιατί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση;
 Γιατί δεν τους κάνει τα χατήρια» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
 Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία δεν βρίσκεται απλώς σε φάση σταθεροποίησης αλλά σε φάση ανάκαμψης και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι το 2017 η ανάπτυξη θα είναι υψηλή και θα προσεγγίσει το 3%. «Θα μείνετε για πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά όργανα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το χειροκρότησαν. «Κοίτα ποιος μιλάει!
 Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που σε κάθε διακύβευμα ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Δεν είμαστε το ίδιο κ. Μητσοτάκη.
 Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά και να πούμε την αλήθεια.
Πώς το λέτε κ.Μητσοτάκη;
 Συμφωνία αλήθειας; 
Ε, σήμερα λοιπόν θα πούμε την αλήθεια» είπε ο πρωθυπουργός. Εκανε λόγο για προσπάθεια της αντιπολίτευσης «να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».
 «Και αυτό είναι ύβρις και μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις» τόνισε ο κ. Τσίπρας
 «Να δούμε ποιο είναι το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής που κρατάει εγκλωβισμένο τον τόπο» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «27 χρόνια ασύδοτης λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και εμείς ερχόμαστε σήμερα και βάζουμε τέλος σε αυτό το τοπίο».
 «Αλήθεια, τι νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Υπονομεύσατε εσείς προσωπικά τον διαγωνισμό» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. 
Και συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας: «Για τον ίδιο λόγο που σαμποτάρατε κάθε προσπάθεια που γίνεται εδώ γιατί δεν θέλατε και δεν θέλετε να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό σύστημα στη χώρα για πρώτη φορά καλούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο και στον ελληνικό λαό».
 «Δεν έχει ξααγίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός» βαυκαλίστηκε ο κ. Τσίπρας.
 «Έχετε απειλήσει υπουργούς με ειδικά δικαστήρια» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την υπόθεση Καλογρίτσα τόνισε: 
«Πώς συμπεριφερθήκαμε εμείς στον δικό μας καναλάρχη; Όταν δεν είχε να πληρώσει έφυγε από τον διαγωνισμό το επόμενο δευτερόλεπτο.
 Αυτή ήταν η δική μας διαπλοκή». «Εδώ τηρείται ο νόμος» είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες δέχθηκαν να παραμείνουν στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μέχρι να τελειώσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
 «Τώρα το νταβατζηλίκι τελείωσε πραγματικά» τόνισε ο πρωθυπουργός. Αποκάλεσε τον κ.Κοντομηνά «υπόδικο» και συνέχισε αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι και τα δύο κόμματα υπήρξαν στο παρελθόν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών εκκρεμοτήτων. «Θα πληρώσετε έστω και ένα ευρώ απ’ τα 210 εκατομμύρια που χρωστάτε στον ελληνικό λαό» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την αντιπολίτευση.
 «Και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Είστε οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια πρόσωπα που χεροκοπήσατε τη χώρα και θέλετα τώρα να βγείτε και από πάνω» τόνισε. Εξαπέλυσε τη βαριά κατηγορία ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις κουκούλωναν δύσοσμες υποθέσεις. 
«Κρύβατε υποθέσεις στα συρτάρια και μόνο κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής αναγκαστήκατε να τις προωθήσετε στη δικαιοσύνη. Και ο πρωθυπουργός συνέχισε:
 O διαγωνισμός για τα ΜΜΕ ήταν αδιάβλητος και διαφανής
 – Εχετε απειλήσει υπουργούς με ειδικά δικαστήρια, υπαλλήλους με διώξεις, κλίμα bulling στους δικαστικους λειτουργούς 
– Για να δέσει το γλυκό ανακαλύψατε τον ΣΥΡΙΖαίο καναλάρχη και την αριστερή διαπλοκή
 – Ποιά ήταν η χάρη; Του συμπεριφερθήκαμε ακριβώς με τον ίδιο τροπο που χειριστήκαμε το Μέγκα και τον Καρατζαφέρη 
– Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ρωτήστε τον συνεργάτη σας Ερχομαι στην υπόσχεση ότι θα μιλήσω με ονόματα 
– Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας πολίτης ότι αυτοί που φάνταζαν ανίκητοι ήταν απλοί επιχειρηματίες και πρέπει να τηρήσουν το νόμο
 – Αυτό που χάρηκα κι εγώ ήταν αυτοί οι ογκόλιθοι κλειστηκαν επί τρεις ημέρες στο κτίριο της Γραμματείας για να τηρηθεί ο νόμος 
– Το νταβατζηλίκι τελείωσε, πώς το λέγατε; Τώρα τελείωσε πραγματικά 
– Αυτό που φχαριστήθηκα προσωπικά είναι τι βγήκε απο την Εξεταστική Επιτροπή
 – Γιατί πηγαίνουν εκεί ένας ένας οι ογκόλιθοι και ανοίγουν ντουλάπες με σκελετούς 
– Εκεί, ο κ. Ψυχάρης ομολόγησε οτι πήρε δάνειο 15 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις «αέρα»
 – Εκεί ο κ. Μπόμπολας παραδέχτηκε ότι το Μέγκα κλείνει γιατί οι μέτοχοι δεν θέλησαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη 
– Εκεί ο κ. Βαρδινογιάννης ομολόγησε ότι είναι γκρίζα πρακτική η δανειοδότηση των ΜΜΕ
 – Ο κ. Αλαφούζος παραδέχτηκε ότι οι τράπεζες δάνειζαν πέραν πάσης λογικής 
– Και έρχεστε εσείς να μιλήσετε εσείς για διαπλοκή στο όνομα αυτών, εναντίον μας; 
– Παριστανετε τους απελπισμένους συνήγορους της διαπλοκής – Αποκάλυψε ο υπόδικος κ. Κοντομηνάς για απάτη και απιστία κατά του δημοσίου, στον Αλφα και να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
 – Ακούστε κύριοι, δεν ξέρω αν εχετε καταλάβει την ψυχολογία μας, πιστεύετε ότι θα φοβηθώ απο κάτι τέτοια; 
– Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του, όσο κι αν μας απειλούν όσο κι αν μας εκβιάζουν
 – Δεν έχω δεσμεύσεις, γιατί όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρήτε μίζες και θαλασσοδάνεια. Πήγατε να στήσετε κι άλλη σκευωρία με την Τράπεζα Αττικής αλλά πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι
 – Ηθικό αυτουργό του ΣΥΡΙΖΑ για θαλασσοδάνεια δεν θα βρείτε – Στους δικους σας και στα δικά σας κόμματα, δόθηκαν τα δάνεια – Eχετε 210 εκατ. χρέος κ. Μητσοτάκη
 -Θα τα επιστρέψετε ή θα συνεχίσετε να ζείτε παρασιτικά εις βάρος του ελληνικού λαού 
– Θα αρχίσετε να αποπληρώνετε τα 210 εκατ. ευρώ και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή 
– Δανεικά και αγύριστα, για να θυμηθώ και τον Κήρυκα Χανίων. 
Θα τα αποπληρώσετε; 
– Μιλάτε για διαπλοκή εσείς που θάπρεπε να έχετε ζητήσει συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός τέλος εξαπέλυσε την κατηγορία ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις κουκούλωναν δύσοσμες υποθέσεις. «Κρύβατε υποθέσεις στα συρτάρια και μόνο κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής αναγκαστήκατε να τις προωθήσετε στη δικαιοσύνη. «Είμαστε η τελευταία ελπίδα για τη χώρα. Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει η κόπρος» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. «Εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής» συνέχισε ο πρωθυπουργός και έκλεισε την ομιλία του θέτοντας το ερώτημα: Υπάρχει ή όχι στη χώρα σκάνδαλο Siemens κύριε Μητσοτάκη;

 πηγή: lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου