Cookie

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Πλησιάζει η ώρα !!!!!!

Της Συντριβής 
του Τσίπρα !!!!!!

 Δρόμος χωρίς επιστροφή πλέον οι Εκλογές!
 Ραγδαίες πλέον θα είναι οι εξελίξεις, μετά την απόφαση του Τσίπρα να τζογάρει με τους δανειστές και αιφνιδιαστικά να εξαγγείλει παροχές την ώρα που όλοι απαιτούν νέα μέτρα. Πρόκειται για την ύστατη ζαριά ενός ερασιτέχνη τζογαδόρου, που θα προκαλέσει προφανώς νέα ανυπολόγιστη ζημιά στην χώρα. Αλλά ποιος θα νοιαστεί για αυτό άραγε; Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του Μαξίμου με τον Τσίπρα επικεφαλής,
η οποία στα δύο χρόνια που κυβερνούσε την χώρα καταρχήν με τους Βαρουφάκηδες και στην συνέχεια τους Τσακαλώτους προκάλεσε ζημιά (τουλάχιστον) 100 δις ευρώ; 
 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του Μαξίμου με τον Τσίπρα επικεφαλής, που έκλεισε τις Τράπεζες, διέλυσε την πραγματική οικονομία, και ρήμαξε την αγορά; Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του Μαξίμου με τον Τσίπρα επικεφαλής, που τσάκισε του μισθούς, ισοπέδωσε τις συντάξεις, και παρέδωσε την ακίνητη περιουσία των χρεοκοπημένων Ελλήνων στα κοράκια των πλειστηριασμών; Αυτή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ θα νοιαστεί; Βεβαίως και όχι Ο Τσίπρας ελπίζει πως κάτι θα κερδίσει προβαίνοντας σε μια «μονομερή ενέργεια», μετά το δημοψήφισμα στην Ιταλία και την εκπεφρασμένη επιθυμία της Μέρκελ, να μην υπάρξει πολιτική αναταραχή στον Νότο, μέχρι τουλάχιστον το φθινόπωρο του 2017 που θα στηθούν οι Γερμανικές κάλπες. Παραμένει βαθιά νυχτωμένος και ένας επικίνδυνος (για τα συμφέροντα της χώρας) ερασιτέχνης. 
 Ο Τσίπρας αυτή την στιγμή, είναι αδύναμος πολιτικά στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη, αποκομμένος από την νέα Αμερικανική ηγεσία. 
 Και πιστεύει πως οι πολιτικές «μαγκιές» τύπου Εξαρχείων θα περάσουν; 
Ούτε κατά διάνοια. ‘Εφαγε μια φορά τα μούτρα του με τον Βαρουφάκη (το μάρμαρο βεβαίως το πλήρωσε η χώρα) αυτή την φορά δεν θα την γλιτώσει. 
 Το θετικό πάντως είναι πως πλέον με την κίνηση του αυτή, κήρυξε και επίσημα την προεκλογική περίοδο στην χώρα. 
 Και ταυτόχρονα επικύρωσε την επερχόμενη πολιτική του συντριβή. 
 Δείτε όμως τι αποκάλυπτε δύο βδομάδες πριν ο Lykavitos.gr και ο Θανάσης Παπανδρόπουλος για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 
 Εκλογές στις 19 Μαρτίου; 
 Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα δεν είναι άμοιρο των προθέσεών του να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Καταπονημένος όπως είναι ψυχολογικά και παντελώς ανίκανος να αντιμετωπίσει πολύπλοκες πλέον καταστάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Κούβα για να βρεθεί σε φιλικό ιδεολογικό και πολιτικό περιβάλλον, ήτοι μεταξύ δικτατόρων, ώστε να μπορέσει να ηρεμήσει και να τονωθεί με τα απαραίτητα ιδεολογικά χαπάκια. 
 Και αυτό διότι έχει αποφασίσει να προετοιμάσει εκλογές για την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. 
 Μακρυά από ενοχλητικά πράγματα, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η δεύτερη αξιολόγηση με τα οδυνηρά νέα μέτρα που συνεπάγεται και οι τουρκικές απειλές, ο κύριος πρωθυπουργός και οι επιτελείς του είχαν αρκετή ηρεμία ώστε να σκεφθούν πώς θα φύγουν από την εξουσία χωρίς να χάσουν τα αυγά και τα καλάθια. Εξάλλου, τονώνοντας το αριστερό προφίλ του μετά την αρλουμπολογία του επικήδειου που διάβασε στην Αβάνα, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί ότι προσφέρει αριστεροσύνη στον λαό των Εξαρχείων και στους νονούς των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει όταν θα βρεθεί στην αντιπολίτευση. 
 Με απλά λόγια, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου πιστεύει ότι, με αυτά που θα αφήσει πίσω του, μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ευάλωτη. 
Παράλληλα, θα τού επιτρέψει να συσπειρώσει την κεντροαριστερή αντιπολίτευση σε ένα προσωποπαγές κόμμα που θα ιδρύσει. 
 Υπό αυτή την έννοια, οι εκλογές την 19η Μαρτίου 2017 τον ευνοούν γιατί θα γίνουν με λίστα, ενώ οι μεταπροσεχείς εκλογές θα διεξαχθούν υπό απλή αναλογική και όχι απαραιτήτως με το πρώτο κόμμα να πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση.
 Κατά τα λοιπά, πολύ φοβούμεθα ότι η αιτία πρόωρων εκλογών θα είναι μία νέα εμπλοκή στο Κυπριακό, με γενικότερο αντίκτυπο στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας. 
 Βέβαια, η υλοποίηση του σεναρίου αυτού εξαρτάται σε κάποιον βαθμό και από τους Ευρωπαίους –οι οποίοι, όμως, κατά πολλούς έγκυρους παρατηρητές, θεωρούν την Ελλάδα «χαμένη υπόθεση».
 Ίσως δε αυτό να είναι και το μεγάλο ατού του Αλέξη Τσίπρα στις μελλοντικές επιδιώξεις του.
 Μία Ελλάδα αποκομμένη από την Ευρώπη εύκολα μπορεί να γίνει ένα είδος Κούβας της ΝΑ Ευρώπης με «κομαντάντε» τον Τσίπρα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιστορία μάς διδάσκει πώς βίαια καθεστώτα εγκαθίστανται σε πτωχευμένους ή πτωχούς λαούς.
 Επικεφαλής των καθεστώτων αυτών είναι αδίστακτοι λαϊκιστές, δημαγωγοί και αρρωστημένοι άνθρωποι που κυβερνούν μέσω εγκλημάτων και αρπαγής. 

 πηγή: lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου