Cookie

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Χωρίζουν ???

Στον ΣΥΡΙΖΑ  Κι η χώρα… θα πληρώσει το διαζύγιο! 
Η τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο παρεξήγησης για το τι σημαίνει διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, για το τι σημαίνει εγκληματική εξαπάτηση του λαού ενώ αναδεικνύει το κόμμα της Κουμουνδούρου πρωταθλητή στα ψεύδη, στην ανικανότητα, στην παντελή έλλειψη στελεχών.

 Ξεγυμνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα θλιβερό λαϊκίστικο κόμμα που βασίζει την ύπαρξή του στην καθυστέρηση, τον πρωτογονισμό, το πάθος για εξουσία.
 Από τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται να δώσει εντολή να κλείσει η αξιολόγηση άμεσα ( δηλαδή μέσα στην τελευταία προθεσμία που μας έθεσαν οι δανειστές από κοινού) και ότι η απόφαση του στενού επιτελείου του Μαξίμου είναι … να περιμένουμε να μας ξελασπώσει η Μέρκελ, η οποία κατά το σκεπτικό τους θ’ αναγκασθεί να αδειάσει τον Σόϊμπλε επειδή χάνει τις Γερμανικές εκλογές εξαιτίας του (στο μυαλό τους, ο Σουλτς κερδίζει επειδή είναι υπέρ της συνεχούς χρηματοδότησης της Ελλάδας για να μη βγει η χώρας μας από την Ευρωζώνη!).
 Από τις υπόλοιπες ομιλίες στην ΚΕ καταλάβαμε γιατί ο κύριος Τσίπρας καθυστερεί να κλείσει την αξιολόγηση. 
Διότι – σε αντίθεση με το 2015- δεν διαθέτει στην κυβέρνηση, στο κόμμα και άρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την στήριξη που απαιτείται για να περάσει τα νέα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας για να συνεχίσουν να μας τροφοδοτούν με ευρώ. Κερδίζει … για τον εαυτό του, χρόνο παραμονής στην εξουσία.
 Ο πρωθυπουργός – παρά τις προσπάθειες του επιτελείου του να αποπροσανατολίσει- δεν διαθέτει πια τον τίτλο του αδιαμφισβήτητου ηγέτη.
 Ο Τσακαλώτος με την επίθεση στο ΔΝΤ την στιγμή που όλοι έξω θεωρούν ότι «έκλεισε η συμφωνία» κι οι θεσμοί θα επανέλθουν, έκανε σαφές στο Μαξίμου πως δεν πρόκειται ο ίδιος να χρεωθεί προσωπικά την μείωση του αφορολόγητου ή τις ομαδικές απολύσεις στα εργασιακά. 
«Δεν έχω λευκή επιταγή , οι αποφάσεις είναι συλλογικές» είπε, ικανοποιώντας τα στελέχη της ομάδας των 53, που δεν θέλουν με τίποτα ν’ αναγκασθούν να ψηφίσουν νέα μέτρα. 
Ο υπουργός Οικονομίας έδειξε επίσης ότι δεν προτίθεται να χαρίσει στο Νίκο Φίλη την εσωκομματική αντιπολίτευση, ούτε να μετατραπεί σε … Βαρουφάκη 
2. Η επίθεση του πρώην υπουργού Παιδείας στον κύριο Τσίπρα ήταν αναμενόμενη. Η επιλογή του πρωθυπουργού να στηρίξει τον κύριο Καμμένο στην πρόσφατη σύγκρουση κυβέρνησης – Εκκλησίας, δεν ερμηνεύεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως «άδειασμα» του Νίκου Φίλη, αλλά ως «πραξικοπηματική» ενέργεια κατά των ιδεολογικών και πολιτικών φυσιογνωμικών του κόμματος. 
Η ομάδα των «αριστεριστών» πρώην Μπανιάδων , στην οποία ανήκει και ο πρώην υπουργός Παιδείας και ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης (μέχρι πρόσφατα και ο κύριος Κοντονής) , η οποία ανέδειξε τον κύριο Τσίπρα στην Αρχηγία του ΣΥΝ κόντρα στην βούληση τότε των Λαφαζανικών και η οποία έπαιξε τον ρόλο των σωματοφυλάκων του πρωθυπουργού τα δύο τελευταία χρόνια … θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός τους «πούλησε» για τον Καμμένο! 
 Θα δώσουν μάχη για να επανέλθει η εξουσία στα χέρια τους στον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.
 Θα επιχειρήσουν να «κερδίσουν» το κόμμα, το οποίο δεν «χαρίζουν» στους 53, χρεώνοντας την ήττα , εκλογική, πολιτική, ιδεολογική στον Τσίπρα και την στενή του ομάδα στο Μαξίμου. Κοντολογίς, η χώρα πρέπει να προετοιμάζεται να ζήσει τις τραγικές καταστάσεις του 2015, τότε που τα ξεδιάντροπα καμώματα των «συντρόφων» μας φόρτωσαν πολλά δις ευρώ … Με την διαφορά ότι τώρα πια, το πάθος τους για εξουσία θα το πληρώσουμε πολύ πιο ακριβά! 

 Γράφει η Αλίκη Χατζή
πηγή: thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου