Cookie

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

«Ιούδας» Ο Tσίπρας ???

Σύμφωνα με τον Αλαβάνο!

 «Μαριονέτα των Βρυξελλών και του Βερολίνου
- Μεγάλο το κακό που έκανε» 
 Στη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Σχεδίου Β’ Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο TheTOC. 

 Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των υπολοίπων κομμάτων, που στήριξαν και ψήφισαν το μνημόνιο. Παράλληλα τονίζει πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «άλλος πλανήτης» -όπως χαρακτηριστικά λέει- πριν έρθουν στην εξουσία.
 Υπογραμμίζει δε με νόημα πως οι μεγάλες «τομές» της κυβέρνησης ψηφίστηκαν μαζί με την ΝΔ. Μάλιστα, με αφορμή τις «γάτες των Ιμαλαϊων» κάνει λόγο για μυστικές συναντήσεις με το εκδοτικό κατεστημένο της χώρας που βεβαιώνουν πως η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.
 Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει πως απαιτείται ένα νέο ευρύ λαϊκό μέτωπο στο οποίο θα μετέχει, ενώ θεωρεί ότι η πιθανότητα των εκλογών έχει έρθει ακόμη πιο κοντά. 
 Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Αλέκου Αλαβάνου στο TheTOC και τον Στέλιο Μπαμιατζή: 
 Κύριε Αλαβάνε, στις συνεντεύξεις που δίνετε διαπιστώνει κανείς μία ιδιαίτερα αιχμηρή πολιτική τοποθέτηση έναντι της κυβέρνησης.
 Έχετε χαρακτηρίσει την σημερινή κυβέρνηση ως την πιο πουλημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
 Έχετε παρομοιάσει εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ιούδα και έχετε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει γίνει ένα και το αυτό με τον ακροδεξιό, όπως τον λέτε, κυβερνητικό του εταίρο. Ακόμη, έχετε δηλώσει ότι “κανείς δεν τόλμησε να κάνει αυτά που κάνει τώρα ο Τσίπρας, ούτε στη Χούντα, ούτε οι δωσίλογοι στους Γερμανούς”. 
Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον καμία σχέση με την Αριστερά;
 «Έτσι που βάζετε το ερώτημα ακούγονται οι κουβέντες αυτές ως ακρότητες.
 Είναι κουβέντες που έχουν ειπωθεί. 
Όταν όμως λέω ότι ούτε η χούντα, ούτε η δικτατορία του Μεταξά παρέδωσε σχεδόν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία στους ξένους προς εκποίηση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.
 Και δεν συνηθίζω να κάνω προσωπικούς χαρακτηρισμούς. 
Όταν με ρωτάνε «έχετε ευθύνες που προτείνατε τον Τσίπρα ως πρόεδρο τότε του Συνασπισμού;», απαντάω και ο Ιησούς έκανε λάθος και είχε μαθητή του τον Ιούδα. 
‘Αμα το βγάλουμε από το πλαίσιο είναι ακρότητες, άμα το βάλουμε είναι πολύ περιορισμένες εκφράσεις σε σχέση με το κακό που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». 
 Έχει όντως κάνει τόσο κακό η συγκεκριμένη κυβέρνηση; «Μοτοσικλέτα δεν έχετε; 
Κάντε μια βολτίτσα προς τα αγροτικά μπλόκα. 
Ποιός διπλασίασε τον ΦΠΑ στους αγρότες; 
Ποιός αύξησε τόσο την τιμή του πετρελαίου στην αγροτιά; 
Αν αυτό είναι καλό τότε εγώ είμαι προκατειλημμένος. 
Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά είναι καταστροφικά για την χώρα, για την οικονομία, για τον κόσμο και για τη νεολαία». 
 Οι επιθέσεις σας συχνά έχουν και προσωπικό υπόβαθρο.
 Βάζετε δηλαδή στο κάδρο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Πιστεύετε ότι είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την πολιτική που ακολουθείται; 
 «Δεν θεωρώ υπεύθυνο μόνο τον κ. Τσίπρα, θεωρώ όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, όσων ψήφισαν το μνημόνιο ή άλλες αντίστοιχες ενέργειες. 
Είναι οι υπεύθυνοι. Και δυστυχώς υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας μας που το βιώνει πολύ πιο σκληρά μέσα στην καθημερινότητά του».
 Οφείλω να σας ρωτήσω το εξής:
 Θεωρείστε από πολλούς ο «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα. 
Πόσο διαφορετικός ήταν παλιότερα; Θέλω να πω, πότε εσείς αντιληφθήκατε ότι δεν είναι αυτό που δείχνει ή ότι τέλος πάντων δεν δύναται να υλοποιήσει αυτά που εξαγγέλλει; «Άλλος πλανήτης, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Μέχρι την εποχή που ήμουν στην προεδρία του κόμματος, αλλα και πριν επί Κωνσταντόπουλου, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, ένα εντελώς διαφορετικό φαινόμενο.
 Ήταν ένας χώρος ακόμα της Αριστεράς με τα προβλήματα του, με τους προβληματισμούς του, με τις συζητήσεις του. 
Τώρα έχει γίνει μία μαριονέτα των Βρυξελλών, του Βερολίνου στην Ελλάδα που εφαρμόζει ακραίες δεξιές πολιτικές. 
Δεν είναι τυχαίο πως όλες τις μεγάλες «τομές» του ΣΥΡΙΖΑ τις ψήφισε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία». 
 Στην πολιτική δεν υπάρχει «αν», όμως υποθέσουμε όμως ότι γυρίζατε τον χρόνο πίσω, στον Φεβρουάριο του 2008, τι θα κάνατε διαφορετικά; 
 «Δεν μπορεί να γυρίσει ο χρόνος πίσω γι’ αυτό ας βάλουμε το ερώτημα στο σωστό του πλαίσιο. Αν ο Ιησούς ξαναδιάλεγε τους μαθητές του θα έπαιρνε τον Ιούδα; Την ίδια απάντηση θα μπορούσα να δώσω κι εγώ». 
 Θα τον διάλεγε… «Νομίζω πως ναι…». 
 Θα βλέπατε δόλο πίσω από τον τρόπο που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των πολιτών; Δηλαδή, για εσάς, γνώριζαν εκ των προτέρων πως δεν μπορούν να εφαρμοσθούν αυτά που υπόσχονταν ή δεν ήθελαν να εφαρμοσθούν; «Αυτό είναι ένα σύνθετο ψυχολογικό φαινόμενο. Δηλαδή πολλές φορές ένας άνθρωπος ξέρει ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, επειδή όμως το θέλει πολύ και πιστεύει ότι τον βοηθά, αρχίζει να μισοπιστεύει ότι μπορεί να συμβεί και πείθει τελικά και τους άλλους για κάτι που είναι εντελώς αβέβαιο. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτή τη διαδικασία λειτούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποι του, πράγμα που σημαίνει ότι όταν αυτά αφορούν στη διακυβέρνηση του τόπου είναι μεγάλη επιπολαιότητα και μεγάλη εξαπάτηση του κόσμου.
 Είναι αυτό που λέμε «ευσεβείς πόθοι».

Πηγή: TheTOC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου