Cookie

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.!!!!

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ??? 

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..
 ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ “ΧΑΜΠΑΡΙ” ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.!!!! 
 ΜΕΡΟΣ 1ο.
 ΕΠΤΑ (σχεδόν) χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης, υπάρχουν πολλές χιλιάδες ΑΣΧΕΤΟΙ που δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα.
Δεν έχουν καν πάρει “χαμπάρι”, ότι 
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
του Κ. Καραμανλή, “παρέδωσε” τον Οκτώβρη του 2009 στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, μια Χώρα με ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ τους Δημοσιονομικούς Δείχτες, με ΜΗΔΕΝΙΚΗ την Αξιοπιστία της Χώρας εξ αιτίας της “μπαγαποντιάς” της Κυβέρνησης Καραμανλή, που ΞΕΓΕΛΟΥΣΕ Έλληνες και Ξένους, δίνοντας ΨΕΥΤΙΚΑ Στατιστικά Στοιχεία, αποκρύπτοντας το Εφιαλτικό γεγονός, ότι η Χώρα είχε φτάσει λίγα μέτρα πριν από τον Γκρεμό, και μια ανάσα από μια Εθνική Καταστροφή.!!!! Όλοι αυτοί κατηγορούνε τον Γιώργο Παπανδρέου, επειδή μας έβαλε στο Μνημόνιο. Λυπάμαι, αλλά θα πω ότι αυτοί οι άνθρωποι, κυριολεκτικά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.!!! 
Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν, ότι την Άνοιξη του 2010, για την Χρεοκοπημένη και Αποκλεισμένη από τις Αγορές Ελλάδα, ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ : 
Α. Η Δανειοδότηση της Χώρας μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, (ο οποίος δεν υπήρχε μέχρι τότε, αλλά συστάθηκε από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας μετά από τις επίμονες προσπάθειες του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), από τον οποίο η Χώρα μας άντλησε, ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ χρηματικά ποσά, με την (αναπόφευκτη) βέβαια ψήφιση του Μνημονίου από την Βουλή των Ελλήνων.
 Χάρη σε αυτά τα Χαμηλότοκα Δάνεια που εισπράξαμε από τον Μηχανισμό Στήριξης, η Χώρα μας απέφυγε την Ασύντακτη Χρεοκοπία και την Καταστροφική Στάση Πληρωμών. ΣΗΜ. 
1. : Χωρίς την ψήφιση Μνημονίου από την Βουλή, δεν θα παίρναμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΣΗΜ. 
2. : Η συμμετοχή του ΔΝΤ, έγινε μετά από απαίτηση της Γερμανίας. (σημ. Επειδή δεν εμπιστευόταν τους Ευρωπαϊκούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς). 
Β. Η εναλλακτική περίπτωση για την Ελλάδα θα ήταν, ο Εφιάλτης της Ασύντακτης Χρεοκοπίας και η Φρίκη της Στάσης Πληρωμών. 
Όποιες άλλες λύσεις έχουν υποστηριχτεί από κάποιους “γραφικούς”, έχει αποδειχτεί πως πρόκειται, είτε για Γελοιότητες, είτε για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ σενάρια.!!! 
Σχεδόν όλοι όσοι έχουν “παραμυθιαστεί” και πιστεύουν ότι το 2010 υπήρχαν “άλλες λύσεις”, (εκτός από την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ), έχουν ακόμη μερικά κοινά “χαρακτηριστικά”.!!! 
1. «Πιστεύουν» όλοι τους, ότι είναι “Οικονομολόγοι”.!!!!
 Παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα, “ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ”.!!! Ενώ δεν μπορούν να “διαχειριστούν” ούτε ένα Περίπτερο, έχουν άποψη και κάνουν οικονομικές “αναλύσεις” με ... ύφος Καθηγητή Πανεπιστημίου.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
2. “Αγνοούν” ότι την Χώρα την Χρεοκόπησε η Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, και θεωρούν υπεύθυνο για την Χρεοκοπία τον ... Γιώργο Παπανδρέου.!!!! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ : ΑΓΝΟΙΑΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.!!!!!
 3. Πιστεύουν τους Πολιτικούς Απατεώνες που ισχυρίζονται ότι υπογράψανε το 2ο και το 3ο Μνημόνιο, επειδή ΤΑΧΑ ΜΟΥ τους έχει .... “δεσμεύσει” ο Παπανδρέου με την ... υπογραφή του στο 1ο Μνημόνιο.!!! 
Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ τους, δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν το “δούλεμα” που τους γίνεται.
 Δεν μπορούν να καταλάβουν πως ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΉ του Παπανδρέου δεν “υποχρέωσε” την υπογραφή των επόμενων Μνημονίων. Καμία προηγούμενη υπογραφή δεν υποχρέωσε τον Σαμαρά να υπογράψει το 2ο Μνημόνιο, καμία προηγούμενη υπογραφή δεν υποχρέωσε τον Τσίπρα να υπογράψει το 3ο Μνημόνιο, όπως καμία υπογραφή θα υποχρεώσει την παρούσα ή την επόμενη Κυβέρνηση, να υπογράψει (τυχόν) 4ο Μνημόνιο. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ το 2ο και 3ο Μνημόνιο, ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ, γιατί διαφορετικά, η Χώρα ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΕΕ, και οι Σαμαράς και Τσίπρας δεν θα ξέρανε που να πάνε να κρυφτούν, για να γλυτώσουν από την οργή του κόσμου. 
Η ανάγκη για νέα δανεικά έφερε το 2ο και το 3ο Μνημόνιο. 
Η ίδια ανάγκη θα φέρει (μακάρι όχι) και το 4ο Μνημόνιο.
 ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ.!!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΏ.!!!! ΓΚΕΓΚΕ.??????????? 
4.Υποστηρίζουν ότι η Χώρα, ότι ήταν να πάθει, το ... έπαθε.!!! Αγνοούν τι σημαίνει Ασύντακτη Χρεοκοπία και Στάση Πληρωμών.!!!!
 Αγνοούν ότι η Ασύντακτη Χρεοκοπία δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε βιώσει έως τώρα. (Ούτε με τις Μειώσεις των Μισθών και των Συντάξεων ούτε με τα Capital controls).
 Αγνοούν ότι, Ασύντακτη Χρεοκοπία και Στάση Πληρωμών σημαίνει, να πηγαίνεις στην Τράπεζα για να πάρεις τον Μισθό σου, ή την Σύνταξή σου, ή για να κάνεις ανάληψη των χρημάτων σου, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.!!! Να είσαι “άφραγκος”, να μην έχεις ούτε τα εντελώς απαραίτητα για να συντηρήσεις, ούτε τον εαυτό σου, ούτε την Οικογένειά σου. Και να μη γνωρίζεις πότε θα τελειώσει αυτός Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Αυτός ο Εφιάλτης, που τον έχουν ζήσει όσες Χώρες είχαν την ατυχία να Χρεοκοπήσουν Άτακτα. πχ. 
Η Αργεντινή, μια Χώρα με τεράστια Παραγωγική Βάση, και η Βενεζουέλα, μια Χώρα με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου,!!!! ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
 Σκεφτείτε τον πανικό που θα επικρατούσε στην Ελλάδα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.!!!! 
Που ακόμη και τα γεωργικά προϊόντα (σε μεγάλο ποσοστό), τα εισάγουμε από το Εξωτερικό, (παρά το γεγονός ότι είμαστε μια γεωργική Χώρα).!!!!!! 
Σ ε όσους υποστηρίζουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πηγαίναμε σε Εθνικό νόμισμα και θα “σωνόμασταν”, λυπάμαι που θα τους πω ότι :
 ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.!!!
 Η επιστροφή μας σε Εθνικό Νόμισμα, θα συνοδευόταν, από μια σειρά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ. 
Μερικά από αυτά : 
Α. Δραματική υποτίμηση του Εθνικού νομίσματος, (πάνω από 50%).
 Αποτέλεσμα : 
Τα σημερινά εισοδήματά μας, θα είχαν την μισή Αγοραστικής αξία, μετά την υποτίμηση.!!! 
Β. Λόγω της Υποτίμησης, το Χρέος μας ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΤΑΝ και θα μέναμε αποκλεισμένοι από τις Αγορές για πολλά χρόνια, άρα ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ (που θα ήταν απολύτως απαραίτητο για τις Εισαγωγές). 
Γ. Το νόμισμά μας (Δραχμή ή όπως αλλιώς το ονομάζαμε), δεν θα είχε ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ , έτσι οι συναλλαγές με το Εξωτερικό θα γίνονταν, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ, (Ευρώ, Δολάρια κλπ), και λόγω έλλειψης Συναλλάγματος θα υπήρχε μεγάλη έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης (καύσιμα, φάρμακα, πρώτες ύλες κλπ).
 (Οι νέοι θα γνώριζαν και οι παλιοί θα θυμούνταν, την Φτώχεια και την Δυστυχία της δεκαετίας του ΣΑΡΑΝΤΑ και της δεκαετίας του ΠΕΝΗΝΤΑ).!!!!!!
 Θα ρωτήσω τον κάθε ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ που δεν έχει “παρωπίδες”, ούτε παραμορφωτικά Κομματικά γυαλιά :
 Ποια Εναλλακτική Πρόταση από αυτές που έχει ακούσει, την θεωρεί αξιόπιστη, και πιστεύει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εφαρμόσει το 2010.? Ας την καταθέσει για να το συζητήσουμε. Αρκεί να είναι συγκροτημένη και ΠΛΗΡΩΣ αιτιολογημένη. 
Στο 2ο Μέρος,
 επειδή υπάρχουν πολλοί ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, καθώς και πολλοί “αναλυτές” στα ΜΜΕ, οι οποίοι ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, θα κάνω μία ανασκόπηση, (ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ), για να αποκαλυφθεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ και ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ που έφεραν τη Χώρα ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ και στο δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. 
Μία μικρή “πρόγευση” Στοιχείων από το 2ο Μέρος: 
Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013 (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ). 
 Στη Σελίδα 16, αναφέρεται ΡΗΤΑ, πως το Έλλειμμα του έτους 2009, ήταν 15.6%. Τον Προϋπολογισμό τον έχουν ψηφίσει ο Σαμαράς, ο Καραμανλής, ο Κ. Μητσοτάκης, και ολόκληρη η Κ.Ο. της Ν.Δ.!!!!!

πηγη: Aπόστολος Kυριακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου