Cookie

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΤΟ (ΔΗΘΕΝ) «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ» ...

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009.

Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.!!! 
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.!!! 
ΑΠΟ ΜΜΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.!!!
 ΚΑΙ ΑΠΟ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.!!!! 

Οι παραπάνω, συντηρούν ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ότι το Έλλειμμα του 2009 που άφησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση Παπανδρέου (15,6% του ΑΕΠ).!!!! 
«Παραβλέπουν» ότι αυτά τα στοιχεία, είχαν την σύμφωνη γνώμη της (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΛΕΟΝ) ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και της EUROSTAT.
 Και κατηγορούν την Κυβέρνηση Παπανδρέου, ότι (ΤΑΧΑ ΜΟΥ) «φούσκωσε» το Έλλειμμα με … 
δόλο, προκειμένου : 
Αφ’ ενός μεν να εκθέσει την Κυβέρνηση Καραμανλή, αφ’ ετέρου δε να … μας βάλει στο Μνημόνιο και στο ΔΝΤ.!!! 
Αυτό το επιχείρημα είναι ΤΟΣΟ ΕΩΛΟ, που πραγματικά με αφήνει κατάπληκτο το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες χιλιάδες συμπολιτών μας, που πιστεύουν τέτοια ΨΕΜΑΤΑ.
 Για να καταρρίψει κάποιος αυτό το γελοίο επιχείρημα, δεν χρειάζεται να είναι, ούτε Καθηγητής των Οικονομικών, ούτε Οικονομολόγος.!!!!
 Το μόνο που χρειάζεται είναι 
Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.!!! 
(Όταν μιλάω για κοινό νου, εννοώ τη νοημοσύνη που χρειάζεται να έχει κάποιος, για να μοιράσει σε … δύο γαϊδάρους άχυρο).!!!
 Θα το εξηγήσω, όσο πιο απλά μπορώ :
 (Βέβαια, αφού μιλάμε για Δημοσιονομικά, αναπόφευκτα θα χρησιμοποιήσω κάποιους, (αντιπαθείς στην πλειοψηφία του κόσμου), αριθμούς. 
Ισχυρίζονται (οι «αφελείς» ΨΕΥΤΕΣ), ότι το Έλλειμμα του 2009, δεν ήταν 15,6% του ΑΕΠ (36 Δις Ευρώ), αλλά 9% του ΑΕΠ (δηλαδή 20,77 Δις Ευρώ).!!! 
Διευκρίνιση για όσους δεν το γνωρίζουν : 
Το Πρωτογενές Έλλειμμα (ή Πλεόνασμα), προκύπτει μετά από την ΑΦΑΙΡΕΣΗ από το Συνολικό Έλλειμμα, των Δαπανών για τους Τόκους των Δανείων. 
Οι Δαπάνες για τους Τόκους, το 2009 ήταν 11,5 Δις (5% του ΑΕΠ). Επομένως, εάν το Συνολικό Έλλειμμα του 2009 ήταν 20,77 Δις, ( 9% του ΑΕΠ), αφού αφαιρεθούν από το Συνολικό Έλλειμμα 20,77 Δις, τα 11,5 Δις (έξοδα για τόκους), έχουμε υπόλοιπο 9,27 Δις Ευρώ. Δηλαδή, εάν το Συνολικό Έλλειμμα του 2009 ήταν 20,77 Δις,
 ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 
ΤΟΥ 2009, 
ΘΑ ΗΤΑΝ 9,27 Δις.!!! 
Και σαν ποσοστό του ΑΕΠ θα ήταν : 
Συνολικό Έλλειμμα) 9%, μείον 5% (έξοδα τόκων) = 4% του ΑΕΠ.
 Δηλαδή, εάν το Συνολικό Έλλειμμα του 2009 ήταν 9% του ΑΕΠ, ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009, ΘΑ ΗΤΑΝ 4% του ΑΕΠ (9,23 Δις Ευρώ).!!!!!!!!
 Όμως, τα ΨΕΜΑΤΑ έχουν κοντά «ποδάρια».!!!!
 Και οι ΨΕΥΤΕΣ αποκαλύπτονται ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ : 
Στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού του έτους 2013, (επί Πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά), αναγράφεται επί λέξει : 
 Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης . …
 Όπως βλέπουμε από τα επίσημα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού, (τον οποίο έχει συντάξει η Κυβέρνηση του Α. Σαμαρά και έχει ψηφίσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Κ.Ο. της Ν.Δ.), η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τη διετία 2010 – 2011, μείωσε το Έλλειμμα κατά 6,2 εκατοστιαίες μονάδες.!!! 
(Σ. Σ. Αντιστοιχούν σε 14,3 Δις Ευρώ) 
Με βάση αυτόν τον Προϋπολογισμό, 
Τα ΨΕΜΑΤΑ και οι ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ : 
α). Το Έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6% του ΑΕΠ ΚΑΙ ΟΧΙ 9% ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. 
β). Πως είναι δυνατόν το Έλλειμμα που (υποτίθεται) πως ήταν 9% του ΑΕΠ το 2009, μετά από ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ κατά 6,2% τη διετία 2010 – 2011, αντί να έχει μειωθεί κατά 6,2% και στο τέλος του 2011 να έχει διαμορφωθεί στο 2,8% (9 μείον 6,2 = 2,8), αυτό να έχει … αυξηθεί σε 9,4% του ΑΕΠ,.???? 
Δεν είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ η ΑΠΑΤΗ αυτών που ισχυρίζονται, ότι το Έλλειμμα του 2009 ήταν (ΤΑΧΑ ΜΟΥ) 9% του ΑΕΠ.???? 
γ). Υπάρχουν πάρα πολλά επιχειρήματα που θα μπορούσα να προσθέσω.
 Για να μην κουράσω περισσότερο (λαμβάνοντας υπ’ όψη και το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες «βαριόμαστε» να διαβάζουμε μεγάλα κείμενα), θα αναφέρω το τελευταίο Επιχείρημα, το οποίο βασίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ : 
Από τα παραπάνω προκύπτει πως, εάν το Έλλειμμα του 2009 ήταν 9% του ΑΕΠ, (20,77 Δις Ευρώ), συνεπώς, το Πρωτογενές Έλλειμμα θα ήταν 4%, (9,23 Δις Ευρώ). Αφού (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ) κατά την διετία 2010 – 2011, το Έλλειμμα ΜΕΙΩΘΗΚΕ κατά 6,2% του ΑΕΠ, (κατά 14,3 Δις Ευρώ), τότε, στο τέλος του 2011,
 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2,2% του ΑΕΠ, (που αντιστοιχεί σε 5,07 Δις Ευρώ). Συνεπώς, εάν το 9% Έλλειμμα του 2009 ήταν πραγματικό, όταν ο Α. Σαμαράς έγινε Πρωθυπουργός, θα είχε αναλάβει την Πρωθυπουργία, με την Χώρα ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 5,07 Δις Ευρώ (2,2% του ΑΕΠ).!!! 
Γιατί λοιπόν μόλις έγινε Πρωθυπουργός, επέπεσε σαν «ακρίδα» και ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ τους Μισθούς και τις Συντάξεις, (που επί Πρωθυπουργίας Παπανδρέου, είχαν ΜΗΔΑΜΙΝΗ Μείωση, παρά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ Μείωση του Ελλείμματος που επέτυχε κατά τη διετία 2010 – 2011).??? 
Απλούστατα, επειδή το Έλλειμμα 9% του ΑΕΠ του έτους 2009, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΨΕΜΑ.!!!!! 
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009, ΗΤΑΝ 15,6% ΤΟΥ ΑΕΠ, ή 36 Δις Ευρώ.!!!!!!!!!
 Για το γεγονός ότι σχεδόν 5,5 Χρόνια μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του τελευταίου ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΥ Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η Χώρα ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, (αυτό που ανακοινώνει η Κυβέρνηση είναι «μαϊμού» και οφείλεται στις «αλχημείες» που γίνονται με την Εσωτερική Στάση Πληρωμών), αλλά και την Υπερφορορολόγηση, έχουν συντελέσει τα παρακάτω : 
1.Το ΧΑΩΔΕΣ Έλλειμμα του 2009 (σε αντίθεση με άλλες Χώρες που επίσης μπήκανε στον Μηχανισμό Στήριξης, πχ, η Πορτογαλία είχε το 2009 Έλλειμμα 9,3% του ΑΕΠ), ενώ η Χώρα μας την ίδια χρονική περίοδε είχε Έλλειμμα 15,6%, 
2.Η Αντιπατριωτική Στάση των Σαμαρά και Τσίπρα, που όχι μόνο δεν έβαλαν «πλάτη» για την σωτηρία της Χώρας, αλλά, με τους «Αγανακτισμένους», με τα «Ζάππεια» και τις Ισοδύναμες ΜΠΟΥΡΔΕΣ, με τα Κινήματα «Δεν Πληρώνω» κλπ, δημιούργησαν ένα ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ κλίμα και πολέμησαν ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ την Μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση Παπανδρέου, βλάπτοντες (ουσιαστικά) την ίδια τη Χώρα.!!!! 
3.Μετά την Κυβέρνηση Παπανδρέου και τις ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ Σημαντικές Μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησής του, δεν έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, και δεν έχουν καταπολεμηθεί οι Αιτίες που μας έφεραν μια «ανάσα» από την Ασύντακτη Χρεοκοπία και από μια Εθνική Συμφορά. (Υπενθυμίζω μερικές από αυτές τις Αιτίες :
 Πελατειακό Σύστημα, Διαφθορά, Παραοικονομία, Φοροδιαφυγή, Εισφοροδιαφυγή κλπ). 
4. Δεν έχουν ελέγξει όσους έχουν βγάλει τα ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 Δις, από το 2000 έως σήμερα, ώστε να Φορολογήσουν όσους από αυτούς έχουν βγάλει στο Εξωτερικό χρήματα «μαύρα», από τα οποία το Κράτος θα μπορούσε να έχει έσοδα πολλά Δις Ευρώ και να απαλυνθούν τα βάρη των Ελλήνων πολιτών. (Σ.Σ. Υπενθυμίζω, πως ο έλεγχος των εμβασμάτων στο Εξωτερικό είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΣ, μετά τον νόμο για την Άρση του Τραπεζικού Απορρήτου, που έχει θεσμοθετήσει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου). 
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.???????
 ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.??????
 Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013 (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ). 
Στη Σελίδα 16, αναφέρεται ΡΗΤΑ, πως το Έλλειμμα του έτους 2009, ήταν 15.6% του ΑΕΠ. 
 Τον Προϋπολογισμό τον έχουν ψηφίσει ο Σαμαράς, ο Καραμανλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ολόκληρη η Κ.Ο. της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου