Cookie

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

ΟΤΑΝ ΤΗΝ....?

«ΚΟΠΑΝΗΣΕ»

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ 
ΤΟ ΧΑΩΔΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ 2009 
ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙ «ΚΑΝΟΝΙΚΟ» ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.!!! 

 Πολύ συχνά γίνεται σύγκριση μεταξύ της χώρας μας και των άλλων χωρών, (Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος), οι οποίες, ενώ μπήκαν ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ σε Μνημόνιο, αυτές οι χώρες έχουν τελειώσει με τα Μνημόνια, και «βαδίζουν» τον δρόμο της Ανάπτυξης.!!!! 
Ενώ η χώρα μας «βολοδέρνει» ακόμη, δεν μπορεί να κλείσει καμία Αξιολόγηση χωρίς να πάρει ΣΚΛΗΡΑ και ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ για την Οικονομία και για τους Έλληνες Μέτρα.!!! 
Και ένας θεός ξέρει πότε θα γίνουμε μια «κανονική» χώρα, που θα μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια, που θα μπορεί να δανείζεται από τις Αγορές με λογικά επιτόκια, χωρίς να έχουμε συνεχώς το χέρι απλωμένο για δανεικά προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας.!!!! 
Οι Αιτίες πάρα πολλές. Μερικές από αυτές : 
Α. Όταν το 2010 οι Αγορές ΕΚΛΕΙΣΑΝ για την Χώρα μας, εξ αιτίας του Δημοσιονομικού Εκτροχιασμού, αλλά και της έλλειψης Αξιοπιστίας, («επιτεύγματα» και τα δύο της Κυβέρνησης του 
Κ. Καραμανλή), η τότε Αντιπολίτευση (ειδικότερα οι Σαμαράς και Τσίπρας}, αντί να κάνει το Πατριωτικό καθήκον και να βάλουν πλάτη για την σωτηρία της Χώρας, ή τουλάχιστον να επιδείξουν μια στοιχειώδη συναίνεση, αυτοί ξεπέρασαν κάθε όριο σε λαϊκισμό και εξαλλοσύνες, με τις Ισοδύναμες … ΜΠΟΥΡΔΕΣ των Ζαππείων, με τις Αντιμνημονιακές ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, με τους «Αγανακτισμένους», με τους «Μπαχαλάκηδες» και με τα κινήματα «δεν πληρώνω».!!!!
 Β. Οι Κυβερνήσεις που διαδέχτηκαν την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δεν συνέχισαν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ Μεταρρυθμιστικό έργο του Παπανδρέου με τις ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, οι επόμενες Κυβερνήσεις, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, αλλά προσπαθούσαν να μειώσουν τα Ελλείμματα ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΣ τους Μισθούς και τις Συντάξεις και ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΝΤΑΣ αυτούς που δεν είχαν την δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν, ενώ παράλληλα ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ.!!!
 Και αυτές ΤΙΣ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ και ΑΔΙΚΕΣ πολιτικές, τις «βάφτιζαν» ….. Μεταρρυθμίσεις.!!!!
 Γ. Οι μετά τον Ιούνιο του 2012 Κυβερνήσεις, ούτε καταπολέμησαν, αλλά ούτε προσπάθησαν να καταπολεμήσουν τις Αιτίες που μας οδήγησαν μια ανάσα από την Ασύντακτη Χρεοκοπία και την Φρίκη της Στάσης Πληρωμών. 
Μερικές από αυτές τις Αιτίες :
 Α. Το Πελατειακό Σύστημα. 
Β. Η Διαφθορά.
 Γ. Η Παραοικονομία.
 Δ. Η Φοροδιαφυγή. 
Ε. Η Εισφοροδιαφυγή κλπ. Πιστεύω όμως ότι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ που η Χώρα μας ακόμη ταλανίζεται από την Κρίση, είναι το γεγονός ότι η Χώρα μας, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, από τις άλλες Χώρες που εντάχθηκαν στον Μηχανισμό Στήριξης και υπέγραψαν Μνημόνια. 
Η Κυβέρνηση Καραμανλή, άφησε το 2009 μια Χώρα, με εκτροχιασμένους ΟΛΟΥΣ τους Δημοσιονομικούς Δείκτες.!!!
 Ένας από τους ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΟΥΣ Δημοσιονομικούς Δείχτες, ήταν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ Έλλειμμα του 2009, που έφτασε στα 36 Δις, ή 15,6% του ΑΕΠ, εκ των οποίων τα 24,5 Δις Ευρώ (10,6% του ΑΕΠ), ήταν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.!!!!!
 Αυτό το ΧΑΩΔΕΣ Έλλειμμα που μας άφησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, είναι μια από τις κυριότερες Αιτίες που η Ελλάδα, (ΕΠΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά την ένταξη της Χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης), ακόμη δεν έχει βγει από το Μνημόνιο.!!! Το παρακάτω ΑΠΛΟ παράδειγμα το αποδεικνύει. Σύγκριση του Ελληνικού Ελλείμματος, με της Πορτογαλίας, η οποία μπήκε στο Μνημόνιο με Έλλειμμα 9,3% του ΑΕΠ :
 α. Εάν το Συνολικό Έλλειμμα της Ελλάδας το 2009, ποσοστιαία ήταν όσο της Πορτογαλίας (δηλ. 9,3% του ΑΕΠ), τότε, το Συνολικό Έλλειμμα θα ήταν το 2009 = 21,46 Δις Ευρώ.!!!! 
(Αντί 36 Δις Ευρώ, που ήταν στην πραγματικότητα, με το Έλλειμμα στο 15,6% του ΑΕΠ),!!!! 
β. Εάν το Συνολικό Έλλειμμα του 2009 ήταν 9,3% του ΑΕΠ, τότε, το Πρωτογενές Έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 θα ήταν : 4,3% του ΑΕΠ, ή 9,94 Δις Ευρώ.!!!!!!
 (Αντί 24,5 Δις Ευρώ ή 10,6% του ΑΕΠ, που στην περίπτωση της Ελλάδας είχε διαμορφωθεί στη πραγματικότητα).!!!! 
…………. Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου κατά το 2010, ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ κατά 4,9% του ΑΕΠ (11,3 Δις Ευρώ), αυτό σημαίνει ότι :
 Η Ελλάδα ΘΑ ΕΙΧΕ 1,36 Δις Ευρώ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010. !!!! 
Συνεπώς, παρά την Αντιπατριωτική στάση της τότε Αντιπολίτευσης, εάν η Κυβέρνηση Καραμανλή είχε αφήσει ένα πιο «λογικό» Έλλειμμα (σαν της Πορτογαλίας), η Χώρα ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, και δεν θα ασχολιόμασταν τώρα με … αμπελοφιλοσοφίες και με ερωτηματικά όπως «εάν υπήρχε άλλος δρόμος». Που έχει αποδειχτεί, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.!!!!!!!!!!!!!!!
 Ούτε θα ασχολιόμασταν με τους «λάθος πολλαπλασιαστές» του ΔΝΤ.!!!! 
Το δήθεν Πρωτογενές Πλεόνασμα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι «μαϊμού», γιατί προκύπτει από την Υπερφορολόγηση και από την Εσωτερική Στάση πληρωμών. («Φέσι» στους Προμηθευτές του Δημοσίου, καθυστέρηση σε εφάπαξ, καθυστέρηση απονομής νέων Συντάξεων κ.ο.κ.).!!!! 
Όταν το υποτιθέμενο «πλεόνασμα» είναι περίπου 7 Δις Ευρώ και οι Υποχρεώσεις του Δημοσίου είναι περίπου 8 Δις Ευρώ, για πιο Πρωτογενές Πλεόνασμα μιλάμε.??????? 
Για αυτό και οι Δανειστές μας, επειδή πρόκειται για «μαϊμού» Πλεόνασμα και επειδή δεν είναι «κουτόφραγκοι» για να τους ξεγελάσουμε, απαιτούν από την Κυβέρνηση ΝΑ ΠΡΟΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ Σκληρά Μέτρα για τα έτη 2019 και 2020. Δηλαδή η Κυβέρνηση δεσμεύει τη Χώρα (ουσιαστικά την επόμενη Κυβέρνηση), να εφαρμόσει Μέτρα ΣΚΛΗΡΑ, ΑΔΙΚΑ και ΥΦΕΣΙΑΚΑ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), και μάλιστα χωρίς καμία δέσμευση από τους Δανειστές μας για ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΗ Χρηματοδότηση.
 Εάν αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Συμφωνία την είχε κάνει άλλη Κυβέρνηση, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛίτες θα είχαν ανεβεί στα κεραμίδια ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 πηγή: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου