Cookie

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Τελικά ?

Τι είναι αυτός 
ο ΣΥΡΙΖΑ...?


 Αυτή η κυβέρνηση (των Τσίπρα – Καμμένου) 
Αποδείχτηκε η πλέον απογοητευτική κυβέρνηση των νεότερων χρόνων, μια κυβέρνηση που κατάφερε να πετύχει ένα απόλυτο ρεκόρ ψευδών, συκοφαντιών, παραχαράξεων, μια κυβέρνηση πρωταθλήτρια ανικανότητας, πολιτικού αμοραλισμού και πρωτοφανούς κυνισμού που δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας. 

 Από χθες το βράδυ πανηγυρίζει για μία ακόμη επιτυχία της… να ψηφίσει τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα που έχει υιοθετήσει ποτέ ελληνική κυβέρνηση … στο όνομα μάλιστα της Αριστεράς και της Προόδου.
 Οι 153 βουλευτές της υπέγραψαν συνειδητά και με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό την πλέον εξευτελιστική συνθήκη της σύγχρονης Ελλάδας παριστάνοντας τους λαϊκούς ήρωες! 
 Κόψανε μισθούς και συντάξεις, υιοθέτησαν τις ομαδικές απολύσεις, δέχθηκαν να προχωρήσουν στο μεγαλύτερο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που έγινε ποτέ. Αταίριαστο με ό, τι υποσχέθηκαν και υποτίθεται μ’ αυτό που λένε ότι εκπροσωπούν. 
Τελικά τι είναι αυτό το κόμμα το οποίο υπηρετούν; 
 Πώς άλλαξε την ζωή μας αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή η επανάσταση που «ανέτρεψε» το πολιτικό μας σύστημα, που πολυδιαφημίστηκε ως «Πρώτη Φορά Αριστερά», τι άλλαξε στο παραμικρό, στο ελάχιστο από την πραγματικότητά μας – αν δεν τα έκανε όλα τελείως μαντάρα; 
 Τι άλλαξε δηλαδή που έφυγε ο Γιακουμάτος και τον αντικατάστησε η εξόφθαλμα φιλόδοξη νεαρή και άπειρη, Αχτσιόγλου; Πώς αποτυπώνεται αυτή η ιλιγγιώδης -όπως προπαγανδίστηκε- αλλαγή στην καθημερινότητά μας, με τα συσσίτια στα σχολεία , που προπαγανδίζει ως «νέα μορφή συλλογικότητας» η κυρία Φωτίου; 
 Όλοι αυτοί οι λαλίστατοι επαναστάτες, από τον Τσακαλώτο έως τον Κατρούγκαλο τους Φίλη και Σκουρλέτη, που έλυναν στο δευτερόλεπτο τα προβλήματα με χαρακτηριστική άνεση, πώς άλλαξαν κι αλλάζουν την ζωή μας, ρίχνοντας για παράδειγμα το αφορολόγητο κάτω από τα 6.000 ευρώ; 
Ερωτώ γιατί οι περισσότεροι πολίτες δεν το κατάλαβαν!
 Για την ακρίβεια, άλλο κατάλαβαν στην καθημερινότητα τους…
 Οι μισοί μείνανε άνεργοι, οι πολλοί φάγανε ό, τι οικονομίες είχανε στην άκρη, όσοι εργάζονται πληρώνονται με μισθούς πείνας και όποτε μπορεί να τους πληρώσει ο εργοδότης, η πλειοψηφία πληρώνει ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ με… δόσεις. 
Στη ζωή τους λοιπόν όλα πήγαν προς το χειρότερο και τώρα θα πάνε ακόμη χειρότερα. 
Οι μόνοι που κέρδισαν – κι ίσως γι αυτό πανηγυρίζουν – είναι 
οι 153 ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ 
οι οποίοι θα διατηρήσουν τον βουλευτικό μισθό τους την ώρα που οι υπόλοιποι σ’ αυτήν την χώρα θα αγωνιούν ψάχνοντας τρόπους να επιβιώσουν. 
 Ίσως τελικά, γι αυτό η κυρία Φωτίου επιμένει τόσο στην ανάγκη των συσσιτίων. Για να κοιμούνται τουλάχιστον τα παιδιά… με γεμάτο το στομάχι. 
 Άρα λοιπόν, τι κόμμα είναι αυτός 
ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Πώς χαρακτηρίζουμε ένα κόμμα που θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητο και επείγον ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα φέρει δουλειές και αξιοπρεπείς μισθούς και επιλέγει ένα σχέδιο επέκτασης των συσσιτίων για τους εκατομμύρια άνεργους;

Γράφει: η Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου