Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Ο κόσμος αγκάλιασε

Το σύγχρονο εγχείρημα


 Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: 
Για ποιο λόγο δεν θα εκλεγούν τελικά σύνεδροι · 
Αυξήθηκε ο αριθμός των μελών του Κινήματος Αλλαγής, ξεπερνώντας τις 130 χιλιάδες · 
Γιατί η Φώφη Γεννηματά έλαβε τη σχετική απόφαση. 
 · Πότε ξεκινούν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα . 
Έντονο είναι το παρασκήνιο σχετικά με την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής ,
να μην εκλεγούν οι σύνεδροι αλλά να συμμετάσχουν όλοι σε ένα ανοικτό δημοκρατικό κόμμα δίχως κομματικούς φραγμούς και σύνορα έτσι όπως σχεδιάζεται στο ιδρυτικό συνέδριο που ανοίγει τις πύλες του 16 Μαρτίου, δηλαδή σε οκτώ ημέρες από σήμερα. 
 Στο επιτελείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, εδώ και ημέρες επικρατούσε πολύ έντονος προβληματισμός για το αν τελικά θα πρέπει όλες οι πλευρές να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουν για το πόσους συνέδρους θα πρέπει να εκλέξουν και πόσοι χωρίς εκλογή θα πάρουν μέρος στο συνέδριο κάτι που θα προκαλούσε ενδεχομένως και τριβές κυρίως μεταξύ των μικρότερων σε κομματική δύναμη πολιτικών σχηματισμών που μετέχουν στην ΔΗΣΥ. 
 Η Φώφη Γεννηματά δεν είχε πάρει ακόμη την απόφασή της. 
Πρώτα συνομίλησε με όλους τους υπεύθυνους του Π.Σ για το αν πρέπει ή όχι να αναβληθούν οι εκλογές συνέδρων, και στη συνέχεια «ζύγισε» την τελική της πρόταση καθώς αυτό που διευκόλυνε περισσότερο ήταν ο αριθμός των μελών του κινήματος Αλλαγής.
 Σύμφωνα λοιπόν με τους συνομιλητές της κυρίας Γεννηματά, αρχικά τα μέλη του νέου φορέα έφταναν κάπου στα 95 χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. 
Αυτό ισοδυναμούσε με περίπου 2.000 συνέδρους που θα έπρεπε να εκλεγούν. 
Στην πορεία όμως στο κίνημα εγγράφηκαν άλλα 30 χιλιάδες μέλη και έτσι το μέτρο ανέβηκε στους 2.700 συνέδρους που θα έπρεπε να εκλεγούν. 
Για μία τέτοια διαφορά δεν άξιζε ο κόπος να μπει το Κίνημα αλλαγής σε διαδικασίες να στηθούν κάλπες για την εκλογή συνέδρων αλλά και των εσωκομματικών τριβών που πιθανόν να δημιουργούσε η όλη διαδικασία, και για αυτό το λόγο συναποφάσισαν τελικά να τοποθετηθούν σύνεδροι όλοι οι εθελοντές χωρίς να μεσολαβήσει η εκλογή του και να χαθεί πολύτιμος χρόνος. 
 Άλλωστε όπως εξηγούν, εδώ και καιρό είχε τεθεί σε προβληματισμό η διαδικασία εκλογής συνέδρων από το Ποτάμι που θεωρούσε ότι δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» για κάτι τέτοιο γιατί δεν επαρκεί ο χρόνος.
 «Το 16 Μαρτίου πρώτη ημέρα του συνεδρίου προέκυψε λόγω του ότι δεν υπήρχε άλλη ημερομηνία ανοικτή και αν το συνέδριο πήγαινε μετά το Πάσχα, τότε το εγχείρημα θα παρουσίαζε τεράστια προβλήματα. 
Είναι προτιμότερο να γίνει έτσι παρά να κινδυνεύσει το εγχείρημα της ενιαίας κεντροαριστεράς» έλεγαν με νόημα. 
 Έτσι, λαμβάνοντας όλοι τους υπόψη του τι θα σήμαινε αν μία εβδομάδα πριν την έναρξη του συνεδρίου η εκλογή συνέδρων χαλούσε την όλη διαδικασία, της ίδρυσης στην ουσία του νέου φορέα, κανείς από όλους τους εμπλεκόμενους δεν αναλάμβανε τέτοιο βάρος να ρισκάρει το παραμικρό και έτσι μετά τις κατάλληλες συνεννοήσεις , κατέληξαν στη συγκεκριμένη απόφαση. 
 Το βάρος της ευθύνης ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά η οποία συνομίλησε με τα υπόλοιπα μέλη του Π.Σ και στη συνέχεια με γραπτή της δήλωση, ανακοίνωσε την απόφασή της. 
 Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, «ο κόσμος αγκάλιασε το σύγχρονο εγχείρημα. 
Σε όλη την Ελλάδα το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της παράταξής μας εκφράστηκε με την εγγραφή 35.000 νέων μελών στο Κίνημα Αλλαγής, παράλληλα με την μεγάλη προσέλευση στις επιτροπές επεξεργασίας των θέσεων και στις διαδικασίες προσυνεδριακού διαλόγου. 
Έτσι δημιουργήθηκε ένα μητρώο που ξεπέρασε τα 130.000 ενεργά μέλη».
 «Για το λόγο αυτό και μετά από σχετική συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αποφάσισα τη συμμετοχή ως Συνέδρων όλων όσοι εξέφρασαν τη βούληση να στρατευτούν και να παραστούν στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο, καταθέτοντας τη σχετική υποψηφιότητα» πρόσθεσε.
 Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως έχει δεσμευθεί ότι το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα είναι ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό με συνιδρυτές όλες τις δυνάμεις και τα στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου χωρίς αποκλεισμούς. 
Υποστηρίζει, δε, ότι επιθυμεί «το Συνέδριο της αναγέννησης, το Συνέδριο που είναι η αφετηρία για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, να αγκαλιάζει την Κοινωνία, και να μην εγκλωβίζεται σε παρωχημένες μάχες χαρακωμάτων». 
 Στο μεταξύ ο πρόεδρος της επιτροπής τήρησης του καταστατικού κ. Αντώνης Βγότζας, έστειλε επιστολή σε όλες και όλους που βοήθησαν σε όλες τις οργανωτικές διαδικασίες ώστε να ετοιμαστεί το συνέδριο του κόμματος. 
 Στην επιστολή του ο κ. Α. Βγότζας αναφέρει: 
Αγαπητές και αγαπητοί συνεργάτες, μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών και του Δικτύου Εμπιστοσύνης, Σύμφωνα με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, μετά από σχετική συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, δε θα υπάρξει εκλογική διαδικασία ανάδειξης Συνέδρων την Κυριακή 11.3.2018 για το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και, κατά συνέπεια, όλες και όλοι οι Υποψήφιοι Σύνεδροι καλούνται πλέον να παραστούν ως Σύνεδροι.
 Αυτό ανταποκρίνεται κυρίως στην εγγραφή 35.000 νέων μελών στο Κίνημα Αλλαγής με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα μητρώο μελών που ξεπέρασε τα 130.000 ενεργά μέλη, καθώς και στην μεγάλη προσέλευση στις επιτροπές επεξεργασίες των θέσεων και στις διαδικασίες προσυνεδριακού διαλόγου. 
 Η Φώφη Γεννηματά μου ζήτησε να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες της για την μέχρι σήμερα προσφορά σας. 
Κι εγώ από πλευράς μου σας ευχαριστώ όλες και όλους δούλεψαν τις τελευταίες εβδομάδες για την εντυπωσιακή διεύρυνση του αριθμού των μελών και την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας που ήταν άψογη, διαφανής, αντικειμενική και, πέρα για πέρα, δημοκρατική. 
 Παρακαλώ τους Υπεύθυνους των Περιφερειών, Νομών και πόλεων Εξωτερικού, να ενημερώσουν σχετικά όλες και όλους τους Υπεύθυνους Εκλογικών Κέντρων και τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών. μεταφέροντας τους παράλληλα και τις ευχαριστίες της Προέδρου. 

 Πηγή: thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου