Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Γα την οριοθέτηση !!

Των οικισμών ? 

Νέα επιστολή από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος στους Δήμους ! 
Ενώ στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, πολλοί Δήμοι σε όλη τη Χώρα, (συνολικά 158), μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ζακύνθου,
ακόμη δεν έχουν υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν την οριοθέτηση των οικισμών ώστε οι περιοχές αυτές να εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες και να μην προκύψουν προβλήματα με τους ιδιοκτήτες. 
 Προχθές, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε νέα επιστολή προς τους Δημάρχους οι οποίοι σύμφωνα με το ν. 4519/2018 υποχρεούνται μέχρι τις 15 Μαΐου 2018 να οριοθετήσουν τα οικιστικά περιγράμματα των δήμων τους στους δασικούς χάρτες (είτε αναρτημένους, είτε προς κατάρτιση).
 Σημειώνονται πως αντίστοιχες ενέργειες είχαν γίνει από τον αναπληρωτή Υπουργό και πριν από έναν ακριβώς μήνα, ωστόσο μόλις 15 Δήμοι ανταποκρίθηκαν!
 Σε ότι αφορά το Δήμο Ζακυνθίων, έγινε γνωστό πως η Υπηρεσία δόμησης θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην υποβολή των οικιστικών διαγραμμάτων στην Εταιρεία Ελληνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση που είναι αρμόδια για τη διαδικασία. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, οι Δήμοι μέσω των υπηρεσιών τους πρέπει να οριοθετήσουν τα παρακάτω διαγράμματα:
 Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα: 
 • Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)
 • Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)
 • Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Ο Σ. Φάμελλος υπενθυμίζει την από 5 Μαρτίου 2018 προηγούμενη επιστολή του για το ίδιο θέμα και επισημαίνει ότι μόλις 15 δήμοι έχουν συμμορφωθεί και εφαρμόσει το παραπάνω νομικό πλαίσιο από τότε. 
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή παρακαλώντας τους εναπομείναντες Δημάρχους για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, ώστε να συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο στο έργο των δασικών χαρτών, όσο και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 πλησιάζει.

 Πηγή: ΜΑΡΙΛΕΝΑ  ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου