Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Καταπλέει !!!!!!!

Σήμερα το μεσημέρι...

 Στη Ζάκυνθο το πλοίο «Azimut»
 Σήμερα στις 6.30 το πρωί το πλοίο 
ξεκίνησε από την Κέρκυρα με προορισμό τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Ιθάκη , την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, στην οποία αναμένεται να φθάσει στις 3.30 μ.μ.

Στη Ζάκυνθο θα βρίσκεται σήμερα το μεσημέρι το πλοίο «Azimut» της εταιρείας Joy cruises το οποίο πραγματοποιεί το παρθενικό του δρομολόγιο για τη σύνδεση των νησιών του Ιονίου πελάγους και μεταφέρει ελπίδες πολλών χρόνων για να γίνει πράξη η ακτοπλοϊκή σύνδεση.
  Το πλοίο θα μείνει στο νησί μας και θα αναχωρήσει την επομένη ημέρα στις 6.30 για να ακολουθήσει αντίστροφα την ίδια διαδρομή.
 Καθώς το ενδιαφέρον είναι αυξημένο λόγω έναρξης και της τουριστικής περιόδου, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν μπορούν να παίρνουν πληροφορίες από τα γραφεία της εταιρείας στην Κέρκυρα στο 26610-49800.
 Το πλοίο «High Speed Azimut Joy Cruises», μήκους 30 μ. και με μέγιστο πλάτος 6 μ., έχει χωρητικότητα 170 άτομα. 
 Αυτή την εβδομάδα θα γίνει ένα δρομολόγιο, την επόμενη δύο και από τη μεθεπόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια θα είναι τρία. 
Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. 
 Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος που αναφέρει σε ανακοίνωσή του: 
Σάρκα και οστά παίρνουν οι προσπάθειες του Περιφερειάρχη, να ξεκινήσει η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, την άνοιξη του ’18, γεγονός που είχε εξαγγείλει, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Ιονίων νήσων, ο Υπουργός Ναυτιλίας. 
 Στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τον πλοιοκτήτη του πλοίου, ενημερώθηκε για τη συχνότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που ξεκινά με ένα δρομολόγιο αυτή την εβδομάδα, δύο την επόμενη και σταθερά τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη μεθεπόμενη εβδομάδα. 
 Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, την Σάμη Κεφαλονιάς και την Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία την Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.
 «Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτή η ενωτική γραμμή, η γραμμή συνοχής για το Ιόνιο, μετά από πολλές δεκαετίες έρχεται δυναμικά από 2 Μαΐου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και θα ενώνει τα νησιά του Ιονίου. 
Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να εκτελέσει τον σκοπό της που είναι η δυνατότητα επικοινωνίας και των κατοίκων των νησιών μας, από ένα νησί στο άλλο και των επισκεπτών των νησιών την τουριστική περίοδο. Στόχευσή μας είναι στο τέλος αυτής της περιόδου να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα , αυτή της πρώτης εφαρμογής και να επανέλθουμε την επόμενη περίοδο, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα δυναμώσουν τη συνοχή των Ιονίων νήσων και φυσικά την τοπική οικονομία» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
 Ήδη τουριστικοί πράκτορες, από όλη την Ευρώπη έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, είπε ο Περιφερειάρχης.. 

 ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου